Kdo je to?
Kdo je Martina Hingisová? Životopis Martina Hingisová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Martina Hingisová

Kdo je Martina Hingisová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martina Hingisová je bývalá slavná švýcarská tenistka a jedna z nejlepších tenistek v historii tohoto sportu. Hingisová se narodila v září 1980 ve slovenských Košicích do rodiny profesionálních tenistů Melanie Molitorové a Karola Hingise. Hingisová začala s tenisem ve dvou letech a role trenéra se ujala její matka Melanie. Její rodiče se rozvedli, když měla šest let. Do osmi let žila s matkou v Rožnově pod Radhoštěm. Poté se matka s dcerou přestěhovaly do Švýcarska.
Martina dokázala vždy skloubit náročnou tenisovou přípravu se studiem.
Mezi profesionály začala Hingisová soutěžit teprve ve čtrnácti letech (1994). Profesionální kariéru ukončila až o 23 let později (2017). Během této dlouhé kariéry vyhrála snad všechny trofeje, které může tenista vyhrát.
Hingisová má na kontě celkem pět titulů z Grand Slamů ve dvouhře. Třikrát triumfovala na Australian Open (1997, 1998, 1999), jednou na Wimbledonu (1997) a na US Open (1997). Dvakrát se dostala do finále French Open (1997, 1999).
Více Grand Slamových titulů má ze čtyřhry (13). Pětkrát vyhrála na Australian Open (1997-1999, 2002, 2016), dvakrát na French Open (1998, 2000), třikrát na Wimbledonu (1996, 1998, 2015) a také na US Open (1998, 2015, 2017).
Na okruhu WTA Hingisová ovládla celkem 43 turnajů ve dvouhře a 64 ve čtyřhře, zatímco na okruhu ITF vybojovala dva tituly ve dvouhře a jeden ve čtyřhře.
První hráčkou světa ve dvouhře se stala poprvé na konci března 1997. Světovou jedničkou ve čtyřhře byla poprvé v červnu 1998.
Celkem pětkrát ovládla Turnaj Mistryň. Ve dvouhře dvakrát (1998, 2000) a ve čtyřhře třikrát (1998, 2000, 2015).
Hingisová reprezentovala Švýcarsko na Letních Olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiru, odkud si přivezla stříbro ze čtyřhry s Timeou Bacsinszkou.
Ve smíšené čtyřhře má Hingisová celkem sedm titulů. S Rogerem Federerem vyhrála Hopmanův pohár (2001).
Díky své kráse získala přezdívku Swiss Miss.
Martina Hingisová byla několikrát zasnoubená, např. s tenistou Radkem Štěpánkem nebo právníkem Andreasem Bierim. Poprvé se vdala roku 2010 za Thibaulta Hutina. Manželství však skončilo rozvodem o tři roky později. Podruhé se vdala za sportovního lékaře Harryho Leemanna (2018).



Kdo je Martina Hingisová? Životopis Martina Hingisová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Martina Hingisová

Národnost: švýcarská
Datum narození: 30. 9. 1980
Místo narození: Košice, Československo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Martina Hingisová sdílet s přáteli prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Zlatý řez? Vzpomenete si na definici slova Amulet? Znáte pojem Elektivní péče? Vzpomněli byste si na význam slova Anotace?

Klíčová slova: datum narození, kdy se narodila Martina Hingisová?, osobnosti, místo narození, život, narození, zajímavosti, životopis, kdo je Martina Hingisová?, lexikon, popis, informace, Martina Hingisová, wikipedie, sport, wiki

Pojem Martina Hingisová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Martina Hingisová doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít slovo Martina Hingisová ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Martina Hingisová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Martina Hingisová na Google obrázcích

Najít heslo Martina Hingisová na Google.cz

Najít pojem Martina Hingisová ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Martina Hingisová například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Biografie, životopis, kdo je to Martina Hingisová?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Martina Hingisová? Kdy se narodila Martina Hingisová? Kde se narodila Martina Hingisová? Martina Hingisová patří do kategorie Sport

Kategorie sport, baleťák, martina Hingisová, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Uvedené texty jsou poskytovány bez záruky. Mohou obsahovat faktické, resp. pravopisné chyby za něž se předem omlouváme. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Martina Hingisová třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martina Hingisová i v jiné kategorii než je sport.