Kdo je to?
Kdo je Matěj Vydra? Životopis Matěj Vydra, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Matěj Vydra

Kdo je Matěj Vydra? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Matěj Vydra vystudovat střední školu stavební, proslavil se ale jako fotbalista. S fotbalem začínal v klubu FC Chotěboř. Odtud pokračoval v letech 2003-2008 do FC Vysočina Jihlava. Jeho talentu si všimly mnohé české kluby. Matěj Vydra si z nich vybral ostravský Baník. Zde působil od ledna 2010 – klub ho koupil za 20 milionů korun, kontrakt byl uzavřen na tři roky. Hned ve druhém ligovém zápase se tato koupě vyplatila: Matěj Vydra dal dva góly.
Od června 2010 působí tento talentovaný fotbalista také v zahraničí. Od Baníku jej odkoupil klub Udinese Calcio. Kontrakt byl tentokrát pětiletý. Klub jej uvolnil na hostování do belgického klubu Club Brugge KV a poté také do anglického druholigového Watfordu. Během druhého hostování v tomto týmu pomohl vybojovat postup do Premier Ligue (první liga). V létě 2015 do klubu Watford přestoupil. Do prvoligového zápasu ale nenastoupil.
Od srpna 2016 hrál za klub Derby County FC – tento klub jej odkoupil za poměrně vysokou částku, díky níž je tento hráč šestým nejdražším českým fotbalistou.
Od srpna 2018 působí v klubu Burnley FC, kde se mu v zápase proti Southamptonu podařilo vstřelit tak krásný gól, že za něj získal prestižní ocenění Gól měsíce nejvyšší anglické soutěže. To se žádnému jinému českému fotbalistovi dosud nepodařilo.
Rok 2013 byl pro tohoto hráče nadmíru úspěšný, protože získal ocenění Championship Player of the Year (což můžeme přeložit jako ocenění za nejlepšího druholigového hráče Anglie). Téhož roku získal v téže anketě ocenění Fotbalista roku v kategorii Talent roku.



Kdo je Matěj Vydra? Životopis Matěj Vydra, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Matěj Vydra

Národnost: česká
Datum narození: 1.5.1992
Místo narození: Chotěboř

Sdílejte tuto stránku s osobností Matěj Vydra s přáteli na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Psychedelie? Znáte termín Vyžle? Víte, co je to Dotační podvod? Víte, co je to Tabula rasa?

Klíčová slova: Matěj Vydra, popis, život, vysvětlení, osobnost, osobnosti, lexikon, místo narození, životopis, sport, zajímavosti, narození, kdo je Matěj Vydra?, datum narození, wikipedie, wiki

Pojem Matěj Vydra je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Hledat termín Matěj Vydra ve fulltextu Seznam.cz

Hledat heslo Matěj Vydra ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Matěj Vydra na Youtube

Najít slovo Matěj Vydra na Google obrázcích

Hledat pojem Matěj Vydra v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Matěj Vydra například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Matěj Vydra?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Matěj Vydra? Kdy se narodil Matěj Vydra? Kde se narodil Matěj Vydra? Matěj Vydra patří do kategorie Sport

Kategorie sport, fotbalistka, matěj Vydra, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Matěj Vydra dejme tomu například v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Matěj Vydra i v jiné kategorii než je sport.