Kdo je to?
Kdo je Tyson Fury? Životopis Tyson Fury, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tyson Fury

Kdo je Tyson Fury? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tyson Luke Fury je 206 cm vysoký profesionální boxer původem z Anglie a od roku 2020 mistr světa v těžké váze. Furyho předci byli katoličtí kočovníci, kteří pocházeli z Irska. Narodil se ve městě Wythenshawe v Anglii. Předčasný porod měl za následek to, že vážil pouhých 450 gramů. Otec jej pojmenoval Tyson po tehdejším mistrovi světa v těžké váze, Miku Tysonovi. Tyson začal s boxem v deseti letech a o rok později odešel ze školy. Trénovat jej začal jeho otec, který Furyho trénoval až do roku 2011. Poté ho tři roky trénoval strýc Hughie Fury (v roce 2014 zemřel), po něm další strýc Peter Fury.
Tyson Fury v amatérském boxu reprezentoval Irsko a Anglii. V roce 2006 získal pod irskou vlajkou bronzovou medaili na juniorském šampionátu, rok poté reprezentoval Anglii a získal zlatou a stříbrnou medaili na evropských juniorských šampionátech (2007). O rok později se stal juniorským mistrem Anglie v super těžké váze (2008). V onom roce Fury přešel z amatérů mezi profesionály. Jeho skóre činilo 31 vítězství (26 KO) a 4 prohry.
V profesionálním ringu vyhrál doposud 30 zápasů a pouze jednou remizoval. V roce 2011 porazil krajana Derecka Chisoru a získal titul mistra Anglie a Commonwealthu v těžké váze. Další rok získal titul těžké váhy organizace WBO.
28. 11. 2015 se utkal s ukrajinským šampiónem v těžké váze s Vladimírem Kličkem, kterého porazil na body a získal tak pásy organizací WBA (super), IBF, WBO, IBO a časopisu The Ring. Po tomto zápase Fury ukončil kariéru a tím o své tituly přišel. Vrátil se v roce 2018, kdy zvítězil ve dvou zápasech. Následoval titulový zápas s americkým šampiónem Deontayem Wilderem, který skončil remízou. Odvetný zápas se odehrál roku 2020 a tehdy se Fury radoval z vítězství (technickým KO) a získal tak mistrovské pásy organizace WBC a časopisu The Ring.



Kdo je Tyson Fury? Životopis Tyson Fury, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Tyson Fury

Národnost: anglická
Datum narození: 12. 8. 1988
Místo narození: Wythenshawe, Anglie

Popis osobnosti Tyson Fury můžete sdílet s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Stockholmský syndrom? Vzpomněli byste si na význam slova Opera? Znáte termín Korporace? Znáte definici termínu Školní družina?

Klíčová slova: kdy se narodil Tyson Fury?, biografie, Tyson Fury, život, osobnost, sport, životopis, vysvětlení, narození, Tyson Fury, informace, kdo je Tyson Fury?, zajímavosti, wikipedie, národnost, wiki

Pojem Tyson Fury je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Tyson Fury zkuste tyto odkazy

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tyson Fury ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Tyson Fury ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Tyson Fury v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Tyson Fury na Youtube

Vyhledat pojem Tyson Fury ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Tyson Fury například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tyson Fury

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Tyson Fury? Kdy se narodil Tyson Fury? Kde se narodil Tyson Fury? Tyson Fury se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoistka, tyson Fury, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. I přesto je možné, že jsme některou chybu přehlédli. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Tyson Fury např. ve Wikipedii, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tyson Fury i v jiné kategorii než je sport.