Kdo je to?
Kdo je Petra Vlhová? Životopis Petra Vlhová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Petra Vlhová

Kdo je Petra Vlhová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petra Vlhová je slovenská lyžařka specializující se na disciplíny alpského lyžování.
Petra se narodila 13. června 1995 ve slovenském Liptovském Mikuláši. Jejími rodiči jsou Zuzana Vlhová a Igor Vlha. Tatínek jednak vede její lyžařský tým a jednak je majitelem menší firmy s kovovýrobky. Petra lyžuje odmalička, dalo by se říci, že na lyžích vyrostla, a k tomu se ještě věnuje motokrosu, a to také na reprezentační úrovni (trénuje a reprezentuje v létě). I při tomto sportovním vytížení dokázala vystudovat Hotelovou akademii v rodném Liptovském Mikuláši.
Petra se věnuje alpskému lyžování, tedy slalomu, obřímu slalomu a kombinaci. Petřina kariéra začala už v jejích 15 letech, když zvítězila na juniorském mistrovství světa do 18 let v obřím slalomu - bylo to v Crans-Montaně ve Švýcarsku v roce 2011. Téhož roku se na Slovensku stala Lyžařem roku. Roku 2012 získala zlatou medaili v Innsbrucku na Olympijských hrách mládeže. V roce 2014 získala zlato na juniorském šampionátu v Jasné, tentokrát ve slalomu. Dalších úspěchů pak dosáhla v seniorských šampionátech. Již v roce 2019 byla bronzová ve slalomu v Åre ve Švédsku. V obřím slalomu pak byla na tomto MS dokonce zlatá. Několik medailových umístění získala i na MS v Cortina d\'Ampezzo v roce 2021. Vrcholem zatím bylo zlato na Zimních olympijských hrách v Pekingu 2022, opět v disciplíně slalom. V sezoně 2020/2021 se umístila na prvním místě v bodování světového poháru, čímž se zařadila mezi opravdovou elitu a byla první Slovenkou, které se to podařilo. Získala tak velký křišťálový globus poté, co již předtím měla dva malé (v jednotlivých disciplínách). V současné době se ve vítězstvích pravidelně střídá s Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Jako lyže používá značku Rossignol, která ji ostatně zastupuje již od jejích 8 let.
V osobním životě chodí s trenérem fitness a modelem Michalem Kyselicou.



Kdo je Petra Vlhová? Životopis Petra Vlhová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Petra Vlhová

Národnost: slovenská
Datum narození: 13. 6. 1995
Místo narození: Liptovský Mikuláš

Sdílejte tuto stránku s osobností Petra Vlhová s vašimi přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Kyselina močová? Znáte definici termínu Kraslice? Znáte termín Resuscitace? Pamatujete si definici pojmu Hakuna Matata?

Klíčová slova: osobnost, zajímavosti, informace, místo narození, Petra Vlhová, sport, kdo je Petra Vlhová?, popis, datum narození, osobnosti, kdy se narodila Petra Vlhová?, národnost, životopis, život, vysvětlení, lexikon

Pojem Petra Vlhová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Petra Vlhová doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat videa s názvem Petra Vlhová na Youtube

Hledat frázi Petra Vlhová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat slovo Petra Vlhová na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Petra Vlhová ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Petra Vlhová ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Petra Vlhová například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Petra Vlhová?

Právě jste zjistili Kdo je to Petra Vlhová? Kdy se narodila Petra Vlhová? Kde se narodila Petra Vlhová? Petra Vlhová je v kategorii Sport

Kategorie sport, parašutista, petra Vlhová, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Uvedené informace jsou bez záruky. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Petra Vlhová například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petra Vlhová i v jiné kategorii než je sport.