Kdo je to?
Kdo je Petra Vlhová? Životopis Petra Vlhová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Petra Vlhová

Kdo je Petra Vlhová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petra Vlhová je slovenská lyžařka specializující se na disciplíny alpského lyžování.
Petra se narodila 13. června 1995 ve slovenském Liptovském Mikuláši. Jejími rodiči jsou Zuzana Vlhová a Igor Vlha. Tatínek jednak vede její lyžařský tým a jednak je majitelem menší firmy s kovovýrobky. Petra lyžuje odmalička, dalo by se říci, že na lyžích vyrostla, a k tomu se ještě věnuje motokrosu, a to také na reprezentační úrovni (trénuje a reprezentuje v létě). I při tomto sportovním vytížení dokázala vystudovat Hotelovou akademii v rodném Liptovském Mikuláši.
Petra se věnuje alpskému lyžování, tedy slalomu, obřímu slalomu a kombinaci. Petřina kariéra začala už v jejích 15 letech, když zvítězila na juniorském mistrovství světa do 18 let v obřím slalomu - bylo to v Crans-Montaně ve Švýcarsku v roce 2011. Téhož roku se na Slovensku stala Lyžařem roku. Roku 2012 získala zlatou medaili v Innsbrucku na Olympijských hrách mládeže. V roce 2014 získala zlato na juniorském šampionátu v Jasné, tentokrát ve slalomu. Dalších úspěchů pak dosáhla v seniorských šampionátech. Již v roce 2019 byla bronzová ve slalomu v Åre ve Švédsku. V obřím slalomu pak byla na tomto MS dokonce zlatá. Několik medailových umístění získala i na MS v Cortina d\'Ampezzo v roce 2021. Vrcholem zatím bylo zlato na Zimních olympijských hrách v Pekingu 2022, opět v disciplíně slalom. V sezoně 2020/2021 se umístila na prvním místě v bodování světového poháru, čímž se zařadila mezi opravdovou elitu a byla první Slovenkou, které se to podařilo. Získala tak velký křišťálový globus poté, co již předtím měla dva malé (v jednotlivých disciplínách). V současné době se ve vítězstvích pravidelně střídá s Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Jako lyže používá značku Rossignol, která ji ostatně zastupuje již od jejích 8 let.
V osobním životě chodí s trenérem fitness a modelem Michalem Kyselicou.



Kdo je Petra Vlhová? Životopis Petra Vlhová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Petra Vlhová

Národnost: slovenská
Datum narození: 13. 6. 1995
Místo narození: Liptovský Mikuláš

Zaujala vás biografie osobnosti Petra Vlhová? Potom se podělte s vašimi kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Kyselina močová? Znáte pojem Předhypoteční úvěr? Znáte termín Resuscitace? Vzpomenete si na definici slova Korelace?

Klíčová slova: osobnost, osobnosti, narození, životopis, sport, Petra Vlhová, lexikon, wiki, kdo je Petra Vlhová?, vysvětlení, Petra Vlhová, místo narození, národnost, popis, život, kde se narodila Petra Vlhová?

Pojem Petra Vlhová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Zkusit najít slovo Petra Vlhová na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Petra Vlhová na Youtube

Zkusit najít slovo Petra Vlhová na Google.cz

Vyhledat pojem Petra Vlhová ve Wikislovníku

Najít heslo Petra Vlhová ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Petra Vlhová například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Yahoo.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Životopis, kdo je Petra Vlhová? Stručná biografie

Právě nyní již víte Kdo je to Petra Vlhová? Kdy se narodila Petra Vlhová? Kde se narodila Petra Vlhová? Petra Vlhová je v sekci Sport

Kategorie sport, baleťák, petra Vlhová, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Petra Vlhová kupříkladu v internetové Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petra Vlhová i v jiné kategorii než je sport.