Kdo je to?
Kdo je Wout van Aert? Životopis Wout van Aert, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Wout van Aert

Kdo je Wout van Aert? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Wout van Aert je belgický profesionální cyklistický závodník a cyklokrosař, který v současnosti patří k celku Team Jumbo-Visma. Van Aert se narodil v září 1994 v belgickém městě Herentals do sportovně založené rodiny.
Wout van Aert začal nejprve s cyklokrosem a později začal závodit také v silniční cyklistice. Mezi jeho první úspěchy patří stříbrná medaile z Mistrovství světa v cyklokrosu v kategorii Junior z roku 2012. O rok později vyhrál v kategorii U-23 stříbro (2013). Ze zlaté medaile z kategorii juniorů se poprvé radoval v roce 2014 Mistrovství světa v cyklokrosu v Hoogerheide (kategorie U-23). Ve stejném roce zvítězil také na Mistrovství Evropy ve stejné kategorii. Následně začal soutěžit již mezi cyklistickou a cyklokrosařskou elitou.
Aert doposud působil v závodních týmech Telenet Fidea (2013), Pauwels Sauzen-Vastgoedservice (2014-2016), Vérandas Willems-Crelan (2017-2018). V roce 2019 rozvázal smlouvu s týmem Vérandas a připojil se k Team Jumbo-Visma.
Wout van Aert se díky svým úspěchům vypracoval mezi nejlepší jezdce současnosti. Mezi jeho největší úspěchy v cyklokrosu patří tři vítězství na MS po sobě, a to v letech 2016-2018. Dále si z Mistrovství světa doposud přivezl pět stříbrných medailí. Na Mistrovství Evropy v cyklokrosu si Aert doposud připsal na konto dvě stříbrné medaile (2015, 2018) a jednu bronzovou medaili (2016).
V silniční cyklistice má Wout na svém kontě čtyři stříbrné medaile z Mistrovství světa. Dvě stříbra získal v Imole 2020 (časovka + silniční závod), jedno v Lovani 2021 (časovka) a v Glasgow 2023 (silniční závod). Z Mistrovství Evropy si zatím dojel pro dvě bronzové medaile, a to z Glasgow 2018 (silniční závod) a z Drenthe 2023 (časovka).
Wout van Aert se zúčastnil Letních Olympijských her 2021 v Tokiu, kde vybojoval v silničním závodě stříbrnou medaili.
Celkem pětkrát se stal Národním šampionem Belgie (2016-2018, 2021-2022). Na legendárním závodě Tour de France 2022 se stal držitelem Ceny bojovnosti.
Wout van Aert je od roku 2018 ženatý se Sarah de Bie. Manželům se roku 2021 narodil první syn Georges. Roku 2023 se radovali z narození druhého syna Jeroma.



Kdo je Wout van Aert? Životopis Wout van Aert, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Wout van Aert

Národnost: belgická
Datum narození: 15. 9. 1994
Místo narození: Herentals, Belgie

Tento text (Wout van Aert) můžete samozřejmě sdílet s vašimi kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Pozdní sběr? Vzpomněli byste si co označuje výraz Sokol? Vzpomenete si na definici slova Vánočka? Znáte termín Litina?

Klíčová slova: životopis, Wout van Aert, kdo je Wout van Aert?, lexikon, Wout van Aert, narození, kde se narodil Wout van Aert?, život, osobnosti, národnost, popis, vysvětlení, wiki, kdy se narodil Wout van Aert?, osobnost, biografie

Pojem Wout van Aert je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat frázi Wout van Aert na Google.cz

Vyhledat pojem Wout van Aert ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Wout van Aert ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Wout van Aert na Youtube

Hledejte bez špehování slovo Wout van Aert ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Wout van Aert například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je Wout van Aert? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Wout van Aert? Kdy se narodil Wout van Aert? Kde se narodil Wout van Aert? Wout van Aert je v sekci Sport

Kategorie sport, judista, wout van Aert, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Wout van Aert dejme tomu například v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Wout van Aert i v jiné kategorii než je sport.