Kdo je to?
Kdo je Venus Williams? Životopis Venus Williams, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Venus Williams

Kdo je Venus Williams? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Venus Williams je americká tenisová star. Sestra další úspěšné tenistky Sereny Williams.
Jedná se o jednu z nejúspěšnějších tenistek světové historie. Za svou profesionální kariéru se stala čtyřikrát olympijskou vítězkou a získala 23 grandslamových titulů. Úspěchy sbírala jak ve dvouhře, tak v deblu a v obou případech se v průběhu kariéry dostala na post světové jedničky.
V profesionálním tenisu se Venus Williams začala pohybovat v polovině 90. letech. Už tehdy bylo zjevné, že jde o velmi výrazný talent. První úspěchy a tituly sbírala ve čtyřhře spolu se svou mladší sestrou Serenou a také ve smíšené čtyřhře - v tomto směru pro ni byl průlomový už rok 1998. V roce 2000 šla nahoru i ve dvouhře - vyhrála hned jak Wimbledon, tak US Open a zároveň se stala olympijskou vítězkou jak v singlu, tak v deblu.
Na začátku tisíciletí byly Venus a Serena Williams v podstatě neporazitelné. Venus Williams se v roce 2002 stala ženskou světovou tenisovou jedničkou. Zároveň se jí opět dařilo ve čtyřhře se sestrou.
O rok později však přišla tragédie - Yetunda Priceová, sestra obou tenistek, byla zavražděna. Ve stejné době se navíc Venus potýkala se zraněními a zdravotními problémy. Následoval výkonnostní útlum.
V následujících letech se Venus Williams pokoušela vrátit, ale tenisovým žebříčkem se pozvolna propadala dolů. Její silnou stránkou zůstával Wimbledon - zde dosáhla na titul ještě v letech 2005, 2007 a 2008. V roce 2009 potom ještě hrála ve Wimbledonu finále proti své sestře Sereně, avšak prohrála.
V dalších letech se Venus dařilo ještě ve čtyřhře, kde hrála spolu se sestrou a platily za velmi těžko porazitelný pár. V singlovém žebříčku se však Venus propadala.
Po roce 2013 se však její zhoršené výsledky zastavily a Venus začala výkonnostně znovu růst. Zdálo se to jen těžko uvěřitelné, nejlepší výsledky byly z dob pět až deset let vzdálené a Venus se přesto znovu dokázala vrátit. Předzvěstí věcí příštích byla olympijská sezóna 2016, kdy se stala stříbrnou medailistkou ve smíšené čtyřhře, a vyhrála čtyřhru ve Wimbledonu.
A potom následoval zázračný rok 2017, kdy se Venus Williams dostala do finále jak na Australian Open, tak v oblíbeném Wimbledonu. Ani jednou sice titul nezískala (jednou finále proti Sereně, podruhé proti G. Muguruzaové), ale přesto šlo o epický návrat na vrchol.
V následujících letech už přišel silný výkonnostní útlum. Přesto měla Venus Williams důvody slavit - třeba tisící zápas na okruhu (2018) nebo devadesátou účast na grandslamu. V roce 2023 potom Venus Williams slavila neuvěřitelných 30 let na okruhu WTA.
Během své tenisové kariéry byla Venus také známá tím, že bojovala za rovné finanční ohodnocení tenistek - často upozorňovala na výrazný rozdíl mezi příjmy tenistek a jejich mužských kolegů.
Kromě sportu se Venus Williams věnuje i byznysu - vlastní a vede studio zabývající se interiérovými návrhy. Během své kariéry se Venus Williams (stejně jako její sestra) stala ikonou - sportovní, módní, ale i showbyznysovou. Příběh obou černošských sester, které se dostaly až na vrchol, byl inspirativní pro miliony lidí - sestry se často umisťovaly v žebříčcích amerických či světových nejvlivnějších lidí.



Kdo je Venus Williams? Životopis Venus Williams, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Venus Williams

Národnost: americká
Datum narození: 17. června 1980
Místo narození: Lynwood, Kalifornie, USA

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Venus Williams sdílet s jinými osobami na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Víte, co je to Elektrolýza? Pamatujete si definici pojmu Junta? Vzpomněli byste si na význam slova Hypomanie? Vzpomněli byste si co znamená slovo Kyčelník?

Klíčová slova: sport, wiki, vysvětlení, zajímavosti, místo narození, život, kdo je Venus Williams?, sport, datum narození, informace, kde se narodila Venus Williams?, Venus Williams, osobnost, osobnosti, kdy se narodila Venus Williams?, národnost

Pojem Venus Williams je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Venus Williams v následujících zdrojích

Vyhledat heslo Venus Williams ve Wikipedii

Vyhledat pojem Venus Williams na Google obrázcích

Vyhledat slovo Venus Williams ve Wikislovníku

Hledat heslo Venus Williams ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Venus Williams ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Venus Williams například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Venus Williams? Stručná biografie

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Venus Williams? Kdy se narodila Venus Williams? Kde se narodila Venus Williams? Venus Williams je v kategorii Sport

Kategorie sport, potápěč, venus Williams, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Venus Williams dejme tomu například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Venus Williams i v jiné kategorii než je sport.