Kdo je to?
Kdo je Danuše Nerudová? Životopis Danuše Nerudová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Danuše Nerudová

Kdo je Danuše Nerudová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Danuše Nerudová je česká ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.
Vystudovala na Mendelově univerzitě obor hospodářská politika a správa. Získala tituly Ing. a Ph.D. Později dosáhla i profesury.
V roce 2018 se stala rektorkou Mendelovy univerzity. Byla první ženou na tomto postu a zároveň nejmladší rektorkou vůbec, proto bylo její jmenování považováno za přelomové a získalo velkou mediální pozornost. Ve vedení univerzity zůstala do roku 2022.
Jako ekonomka se zabývá daňovým systémem. Byla také předsedkyní Komise pro spravedlivé důchody a v období pandemie Covidu-19 se podílela na iniciativě KoroNERV-20, která se zabývala řešeními ekonomických dopadů pandemie. Dalším z témat, kterým se dlouhodobě věnuje, je rovnoprávnost mužů a žen v ekonomickém i sociálním systému.
V souvislosti s její osobou se často mluví o její možné kandidatuře na prezidentku České republiky.



Kdo je Danuše Nerudová? Životopis Danuše Nerudová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Základní údaje o osobě Danuše Nerudová

Národnost: česká
Datum narození: 4. ledna 1979
Místo narození: Brno

Zaujala vás biografie osobnosti Danuše Nerudová? Potom se podělte s vašimi kamarády, známými a přáteli na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Porter? Vzpomněli byste si co označuje výraz Sledge hokej? Pamatujete si definici pojmu Akademický rok? Znáte termín Šnaps?

Klíčová slova: Danuše Nerudová, místo narození, kde se narodila Danuše Nerudová?, zajímavosti, národnost, osobnosti, kdy se narodila Danuše Nerudová?, wiki, popis, vysvětlení, osobnost, politika, životopis, narození, Danuše Nerudová, wikipedie

Pojem Danuše Nerudová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Danuše Nerudová v následujících vyhledávačích

Vyhledat heslo Danuše Nerudová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat pojem Danuše Nerudová ve Wikislovníku

Zkusit najít Danuše Nerudová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Danuše Nerudová ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Danuše Nerudová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Danuše Nerudová například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Danuše Nerudová

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Danuše Nerudová? Kdy se narodila Danuše Nerudová? Kde se narodila Danuše Nerudová? Danuše Nerudová se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, sekretářka, danuše Nerudová, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Danuše Nerudová dejme tomu třeba na stránkách Wikipedie, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Danuše Nerudová i v jiné kategorii než je politika.