Kdo je to?
Kdo je Šárka Kašpárková? Životopis Šárka Kašpárková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Šárka Kašpárková

Kdo je Šárka Kašpárková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Šárka Kašpárková je česká bývalá profesionální basketbalistka a atletka, která reprezentovala Českou republiku v trojskoku, skoku dalekém a ve skoku do výšky. Kašpárková se narodila v Karviné. Nejprve začala hrát basketbal na základní škole a poté začala trénovat atletiku. Po základní škole odešla do Brna na sportovní gymnázium, kde se nejvíce věnovala skoku do výšky. První větší úspěch zaznamenala Kašpárková v roce 1988, kdy získala ve skoku do výšky zlatou medaili z Mistrovství ČSSR v atletice a stříbrnou medaili z Halového Mistrovství ČSSR. O rok později si ze stejných akcí přivezla dvě stříbrné medaile a navíc vybojovala bronz na Mistrovství Evropy juniorů v atletice. Poslední medaili ve skoku vysokém získala na Halovém Mistrovství ČR v roce 1993. Její osobní rekord z roku 1993 činí 1,95 metrů. Na MČR v atletice 1994 získala také stříbrnou medaili ve skoku dalekém.
Nejvíce úspěchů Kašpárková zaznamenala ve trojskoku. Na HM ČSFR v atletice 1992 vybojovala první zlato a celkem 8krát získala zlato na MČR v atletice v letech 1993-1994, 1996-1998, 2000, 2004 a 2006. Na Halovém MČR v atletice zvítězila dokonce 12krát (1993-2000 a 2003-2006).
Na Letních olympijských hrách v Atlantě 1996 skončila na bronzové příčce. Ve stejném roce si přivezla stříbro z Halového Mistrovství Evropy. V následujícím roce se radovala ze zlatého kovu na Mistrovství světa v Athénách 1997. V onom roce si přivezla i bronz z Halového MS v atletice.
Dvě stříbra vybojovala na Mistrovství Evropy a na Halovém Mistrovství Evropy 1998. Poslední bronz z trojskoku přidala na HMS 1999.
Svou profesionální atletickou kariéru ukončila během roku 2006. Ke sportu se vrátila o tři roky později, kdy nastupovala za basketbalový klub Valosun Brno.
Jejím kondičním trenérem byl Michal Pogány, kterého si Kašpárková také vzala za muže. Mají spolu dceru Terezu (nar. 2001).



Kdo je Šárka Kašpárková? Životopis Šárka Kašpárková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Šárka Kašpárková

Národnost: česká
Datum narození: 20. 5. 1971
Místo narození: Karviná, Československo

Tento text (Šárka Kašpárková) můžete samozřejmě sdílet s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Voyo? Víte, co je to Příbor? Víte co je Carsharing? Rozumíte pojmu Lyocell?

Klíčová slova: vysvětlení, zajímavosti, datum narození, wiki, Šárka Kašpárková, kde se narodila Šárka Kašpárková?, osobnosti, život, biografie, sport, životopis, popis, wikipedie, lexikon, kdy se narodila Šárka Kašpárková?, kdo je Šárka Kašpárková?

Pojem Šárka Kašpárková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Najít slovo Šárka Kašpárková ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Šárka Kašpárková ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Šárka Kašpárková ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Šárka Kašpárková na Google obrázcích

Zkusit najít Šárka Kašpárková ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Šárka Kašpárková například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Šárka Kašpárková? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Šárka Kašpárková? Kdy se narodila Šárka Kašpárková? Kde se narodila Šárka Kašpárková? Šárka Kašpárková je v kategorii Sport

Kategorie sport, parašutistka, Šárka Kašpárková, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Šárka Kašpárková dejme tomu například na české Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Šárka Kašpárková i v jiné kategorii než je sport.