Kdo je to?
Kdo je to Klausovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Klausovec? Lidé, politika

Klausovec

Jaký je význam slova Klausovec? Co to znamená?

Klausovec je zastánce politicky českého pravicového politika Václava Klause, termín se vztahuje především k období 90. let
Václav Klaus je český politik, bývalý premiér a prezident České republiky. Jeho politická kariéra se rozjela po sametové revoluci a byla spojena především s pravicovou Občanskou demokratickou stranou. Pod Klausovým vedením probíhaly reformy, které měly převést socialistickou ekonomiku na kapitalistickou, a to včetně privatizace. V roce 1992 se Klaus stal poprvé českým premiérem a v tomto období byl také jednou z klíčových osobnostních rozdělení Československa. Premiérem se stal i po dalších volbách v roce 1996, avšak tato vláda nedotáhla mandát do konce a kvůli problémům s nejasným financováním musela podat demisi. Následovaly další volby a poté období tzv. opoziční smlouvy, kdy Klausova ODS tolerovala menšinovou vládu ČSSD v čele s Milošem Zemanem. V roce 2003 se pak Václav Klaus stal po Václavu Havlovi českým prezidentem a v úřadu prezidenta strávil dvě funkční období.
Klausovská politika byla pravicově zaměřená a konzervativní, inspirovaná thatcherismem. Omezovala sociální stát a ekonomické regulace ve prospěch co nejvolnějšího trhu.
S postupujícím časem se Klaus ke konzervatismu přikláněl stále více.
Jako klausovce tedy můžeme označit člověka, který vyznává pravicové a konzervativní ideje a který byl v období Klausovy vlády jeho politickým zastáncem.



Kdo je to Klausovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Klausovec? Lidé, politika

Definici pojmu Klausovec sdílejte s rodinou a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz Outdoor? Vzpomenete si na definici slova Koncese? Znáte pojem Defenestrace? Vzpomněli byste si na význam slova Mungo fazole?

Klíčová slova: termín, původ slova, etymologie, synonymum, slovo, přesný význam, pojem, přesný výraz, význam pojmu, co znamená, formulace, politika, odborný výraz, význam slova, wikipedie, definice

Pojem Klausovec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Klausovec ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Klausovec na Youtube

Zkusit najít výraz Klausovec v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít pojem Klausovec ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Klausovec ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Klausovec například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Vysvětlení významu slova Klausovec, definice, vysvětlení pojmu

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Klausovec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Klausovec? Definice pojmu Klausovec je v kategorii Politika

Kategorie politika, vlajka barevná, klausovec, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Vyzkoušejte nalézt informace pojem, výraz,termín, heslo řekněme v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte prosím, že výrazy, hesla mohou mít víc významů vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Klausovec i v jiné sekci než je kategorie politika.