Kdo je to?
Kdo je to Maoista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Maoista? Lidé, politika

Maoista

Jaký je význam slova Maoista? Co to znamená?

Maoista je vyznavač maoismu, tedy čínské verze komunismu.
Termín maoismus je odvozen od jména čínského komunistického vůdce Mao Ce-tunga.
Mao začal ve dvacátých letech 20. století budovat v Číně Komunistickou stranu a následně se stal jejím lídrem. V Číně vytvořil diktaturu a jeho komunistická tyranie měla za následek úmrtí desítek milionů lidí, toto období se nazývá Rudý teror. Maoistická politika byla brutální, marxistické myšlenky využívala spíše k dosažení svých cílů, což byla revoluce v Číně a uchopení moci v zemi. Později se maoismus vyznačoval silným izolacionismem. Maoistický pokus přejít na socialistickou ekonomiku vedl v Číně k hladomoru, následné represe pak stály život desítky milionů lidí z řad vlastníků půdy, odpůrců strany apod.
Přes zjevně brutální praktiky maoistického režimu je Mao Ce-tung Komunistickou stranou Číny dodnes uznáván a maoismus je považován za čínskou politickou doktrínu (po Maově smrti však došlo k uvolňujícím reformám).
Za maoistu tak můžeme označit člověka, který se hlásí k Maově odkazu, či například člena čínské vládnoucí kliky, která na Maovu politiku přímo navazuje.



Kdo je to Maoista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Maoista? Lidé, politika

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Faktura? Znáte definici termínu Bailout? Vzpomněli byste si co znamená slovo Společenská škodlivost? Pamatujete si definici pojmu Gravitační síla?

Klíčová slova: význam pojmu, termín, přesný výraz, význam slova, Maoista, Maoista, heslo, přesný výraz, přesný význam, co znamená, odborný výraz, pojem, původ slova, slovo, wikipedie, synonymum

Pojem Maoista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat termín Maoista na Google obrázcích

Hledat frázi Maoista ve Wikipedii

Zkusit najít pojem Maoista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Maoista ve Wikislovníku

Najít termín Maoista v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Maoista například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Co znamená Maoista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Maoista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Maoista? Definice pojmu Maoista se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, vlajka vztyčená, maoista, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Můžete též vyzkoušet hledat informace výraz, termín, heslo, výraztřeba v internetové Wikipedii, kde můžete najít delší text. Berte prosím v úvahu, že stejná slova mohou mít více významů podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Politika).