Kdo je to?
Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Opozičník? Lidé, politika

Opozičník

Jaký je význam slova Opozičník? Co to znamená?

Opozičník je člověk, který stojí v opozici.
Nejčastěji tak mluvíme o politicích, kteří tvoří opozici proti aktuální vládě. Například pokud vládne v zemi pravicová vláda, v opozici sedí obvykle levicové strany. Opozice ve sněmovně (či orgánu se zákonodárnou mocí) má za úkol kontrolovat vládu, kritizuje ji, vznáší vlastní názory a pozměňující návrhy apod.
Opozice se objevuje i na nižších stupních státní správy - například v krajských či městských radách. I zde lze mluvit o opozičních politicích, či opozičnících.
Obecně můžeme jako opozičníka označit i člověka, který má jiný názor, který stojí vůči nám v opozici. Může jít také o člověka, který je v opozici v nějakém výkonném či rozhodujícím orgánu, například správní radě společnosti apod.
Opozičníkem můžeme nazvat i člověka, který stojí v opozici vůči nedemokratickému režimu. Opozičníci v takovém případě bojují proti autoritářské vládě či vůdci a často v tomto boji nasazují svobodu, zdraví i život.



Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Opozičník? Lidé, politika

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Bytový dům? Vzpomněli byste si co označuje výraz Suflé? Víte, co je to Yield? Znáte termín Protahovací pero?

Klíčová slova: význam slova, pojem, synonymum, význam, přesný výraz, etymologie, lexikon, co znamená, formulace, definice, politika, význam pojmu, wiki, odborný výraz, politika, wikipedie

Pojem Opozičník je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Opozičník doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledejte bez špehování slovo Opozičník ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Opozičník ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Opozičník ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Opozičník na Youtube

Vyhledat výraz Opozičník ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Opozičník například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Opozičník

Právě nyní již víte Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Opozičník? Definice pojmu Opozičník je v sekci Politika

Kategorie politika, první ministryně, opozičník, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Doporučujeme vyhledat informace pojem, slovo, termín, definici dejme tomu například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text. Berte prosím na vědomí, že slovní spojení mívají několik různých významů v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Opozičník i jinde než v sekci než v politika.