Kdo je to?
Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Opozičník? Lidé, politika

Opozičník

Co znamená a jaký je význam slova Opozičník?

Opozičník je člověk, který stojí v opozici.
Nejčastěji tak mluvíme o politicích, kteří tvoří opozici proti aktuální vládě. Například pokud vládne v zemi pravicová vláda, v opozici sedí obvykle levicové strany. Opozice ve sněmovně (či orgánu se zákonodárnou mocí) má za úkol kontrolovat vládu, kritizuje ji, vznáší vlastní názory a pozměňující návrhy apod.
Opozice se objevuje i na nižších stupních státní správy - například v krajských či městských radách. I zde lze mluvit o opozičních politicích, či opozičnících.
Obecně můžeme jako opozičníka označit i člověka, který má jiný názor, který stojí vůči nám v opozici. Může jít také o člověka, který je v opozici v nějakém výkonném či rozhodujícím orgánu, například správní radě společnosti apod.
Opozičníkem můžeme nazvat i člověka, který stojí v opozici vůči nedemokratickému režimu. Opozičníci v takovém případě bojují proti autoritářské vládě či vůdci a často v tomto boji nasazují svobodu, zdraví i život.



Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Opozičník? Lidé, politika

Definici pojmu Opozičník sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Bytový dům? Rozumíte pojmu Adobe air? Víte, co je to Yield? Znáte pojem Hrubá stavba?

Klíčová slova: wikipedie, etymologie, Opozičník, pojem, heslo, informace, přesný výraz, odborný výraz, politika, význam slova, co znamená, wiki, definice, termín, vysvětlení, Opozičník

Pojem Opozičník je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Najít heslo Opozičník na Google.cz

Najít heslo Opozičník na Google obrázcích

Vyhledat výraz Opozičník ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Opozičník ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Opozičník ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Opozičník například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Vysvětlení významu slova Opozičník, definice, vysvětlení pojmu

Právě jste zjistili Kdo je to Opozičník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Opozičník? Definice pojmu Opozičník je v kategorii Politika

Kategorie politika, premiérka, opozičník, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Zkuste najít informace výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo dejme tomu např. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis. Termíny, slova, pojmy, resp. hesla mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než Politika).