Kdo je to?
Kdo je to Starosta? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Starosta? Lidé, politika

Starosta

Jaký je význam slova Starosta? Co to znamená?

Starosta je termín pro označení funkce osoby, která stojí v čele samosprávného celku, obce, spolku nebo sdružení. Původní význam byl širší, jednalo se i o správce rodového majetku. Název starosta má svůj původ ve výrazu starati se, což vyjadřuje podstatu samotné funkce.
Politicky zastupuje starosta určitou obec nebo její část a do funkce je volen zastupiteli. Vede obecní úřad a je členem obecní rady. Podmínkou pro výkon funkce starosty je občanství ČR. Odpovědnost a pravomoci starosty jsou velmi široké, některé úkony musí být schváleny radou nebo zastupitelstvem obce. Starosta může být zastupován místostarostou.



Kdo je to Starosta? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Starosta? Lidé, politika

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Znáte definici termínu Lupus? Znáte pojem Karuselový podvod? Vzpomněli byste si co označuje výraz Lupénková pila? Vzpomenete si na definici slova Prameniště?

Klíčová slova: popis, Starosta, vysvětlení, Starosta, význam pojmu, informace, přesný výraz, termín, odborný výraz, přesný výraz, wikipedie, definice, slovo, etymologie, význam slova, synonymum

Pojem Starosta je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít frázi Starosta ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Starosta ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Starosta v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat termín Starosta ve Wikipedii

Zkusit najít pojem Starosta na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Starosta například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Starosta

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Starosta? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Starosta? Definice pojmu Starosta je v sekci Politika

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pokuste se též vyhledat informace pojem, slovo, termín, definici například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text. Nezapomeňte, že termíny a hesla mohou mít víc významů v různých oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte po pojmu Starosta i v jiných kategoriích (než politika).

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.