Kdo je to?
Kdo je to Starosta? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Starosta? Lidé, politika

Starosta

Co znamená a jaký je význam slova Starosta?

Starosta je termín pro označení funkce osoby, která stojí v čele samosprávného celku, obce, spolku nebo sdružení. Původní význam byl širší, jednalo se i o správce rodového majetku. Název starosta má svůj původ ve výrazu starati se, což vyjadřuje podstatu samotné funkce.
Politicky zastupuje starosta určitou obec nebo její část a do funkce je volen zastupiteli. Vede obecní úřad a je členem obecní rady. Podmínkou pro výkon funkce starosty je občanství ČR. Odpovědnost a pravomoci starosty jsou velmi široké, některé úkony musí být schváleny radou nebo zastupitelstvem obce. Starosta může být zastupován místostarostou.



Kdo je to Starosta? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Starosta? Lidé, politika

Uvedený text s definicí slova Starosta můžete samozřejmě sdílet s ostatními na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Lupus? Vzpomněli byste si co označuje výraz Cynismus? Vzpomněli byste si co označuje výraz Lupénková pila? Znáte termín Lamington?

Klíčová slova: politika, termín, lexikon, význam pojmu, odborný výraz, přesný výraz, slovo, etymologie, wiki, co znamená, heslo, synonymum, původ slova, vysvětlení, pojem, přesný význam

Pojem Starosta je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Starosta

Hledat videa s názvem Starosta na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Starosta ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Starosta ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Starosta ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Starosta ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Starosta například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Vysvětlení významu slova Starosta, definice, vysvětlení pojmu

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Starosta? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Starosta? Definice pojmu Starosta je v sekci Politika

Kategorie politika, sekretářka, starosta, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v textech. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Zkuste též najít informace výraz, definici, slovo, termín dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text. Jednotlivé termíny, pojmy, slova mohou mít vícero významů podle různých oborů. Radíme proto zkusit hledat pojem Starosta v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je politika.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.