Kdo je to?
Kdo byl King Clancy? Životopis King Clancy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

King Clancy

Kdo byl King Clancy? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kanadský hokejista, trenér, rozhodčí a manažer. Tím vším se může pochlubit slavný Francis Michael „King“ Clancy. Odehrál celkem 16 sezón v NHL. Oblékal dres za Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs. Po odchodu do hokejového důchodu v roce 1937 se stal trenérem Montreal Marrons a současně pískal coby rozhodčí pro NHL. Až do své smrti v roce 1986 pracoval jako manažer svého domovského týmu. V roce 2017 se mu posmrtně dostalo jmenování do 100 nejlepších hráčů NHL v historii.
Jeho otec Tom byl vášnivým fotbalistou, a právě on získal přezdívku „King Clancy,“ kterou po něm podědil právě Frank. Ten začínal svoji hvězdnou kariéru v juniorských týmech v oblasti Ottawy. Ve svém rodném městě honil puk za Senators, kde získal pověst jednoho z nejlepších hráčů ligy. Ačkoliv byl velmi drobné postavy (170 cm a 70 kg), vydobyl si pověst rychlého, neústupného a tvrdého hráče, který podle slov Briana McFariana zahájil snad tisíc soubojů, ze kterých nikdy nevyšel jako vítěz.
V roce 1930 přestoupil ze Senators do Maple Leafs. Tam zůstal až do svého odchodu do důchodu v roce 1937. Na svém kontě měl neuvěřitelných 283 bodů. Poté začal krátce působit jako trenér Montreal Maroons, aby opět naskočil na led, tentokrát jako rozhodčí NHL. Tuto funkci vystřídal pro sezónu 1953-54 jako hlavní trenér Maple Leafs. Následně se usadil na židli asistenta generálního manažera Conna Smythe. Do Hokejové síně slávy byl uveden v roce 1958.
Jeho plodnou životní dráhu přeťal až zdravotní problém v podobě infekce ze žlučníku. Následoval septický šok při operaci, díky kterému v roce 1986 zemřel.



Kdo byl King Clancy? Životopis King Clancy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě King Clancy

Národnost: kanadská
Datum narození: 25. února 1903
Místo narození: Ottawa, Ontario, Kanada
Datum úmrtí: 8. listopadu 1986

Líbí se stručný životopis s osobou King Clancy? Pak se podělte s přáteli a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte termín Hardware? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kolečko? Vzpomenete si na definici slova Libido? Znáte termín Autenticita?

Klíčová slova: životopis, Kdy zemřel King Clancy, wiki, život, kde se narodil King Clancy?, kdo to je, biografie, zajímavosti, lexikon, King Clancy, King Clancy, osobnost, wikipedie, národnost, místo narození, datum narození

Pojem King Clancy je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat heslo King Clancy na Google obrázcích

Zkusit najít slovo King Clancy ve vyhledávači Qwant

Hledejte bez špehování slovo King Clancy ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít frázi King Clancy ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz King Clancy ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo King Clancy například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Životopis, kdo je King Clancy? Stručná biografie

Teď už víte Kdo byl King Clancy? Kdy se narodil King Clancy? Kde se narodil King Clancy? Kdy zemřel King Clancy? King Clancy je v kategorii Sport

Kategorie sport, parašutista, king Clancy, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka King Clancy kupříkladu v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost King Clancy i v jiné kategorii než je sport.