Kdo je to?
Kdo je Alessandro Zanardi? Životopis Alessandro Zanardi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alessandro Zanardi

Kdo je Alessandro Zanardi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alessandro Zanardi (známý pod jménem Alex) je bývalý italský pilot Formule 1 a automobilový závodník. Celkem 4x vyhrál zlatou paralympijskou medaili na dvou Letních paralympijských hrách v Londýně (2012) a v Rio de Janeiro (2016) v závodech na handbiku.
Zanardi začal jako třináctiletý na závodních motokárách a ve 22 letech začal závodit v italské sérii Formule 3. Po třech letech (1991) se přesunul do Formule 3000, kde dokázal vyhrát hned první závod. Za celou sezónu vyhrál 2 závody a skončil celkově na druhém místě. V roce 1992 opustil stáj Jordan a přestoupil do italské stáje Minardi, kde závodil pouze ve 3 závodech (ze dvou byl diskvalifikován). O rok později odešel do týmu Lotus (1993). V onom roce dosáhl svého nejlepšího umístění v závodě F1, kdy na okruhu v Brazílii skončil na 6. místě. Po sezóně 1994 Zanardsi odešel do USA, kde závodil v Champ Car. V sezóně 1996 skončil na třetím místě a v letech 1997 a 1998 se stal dvojnásobným šampiónem. V roce se vrátil k Formuli 1 do týmu Williams, avšak neumístil se lépe než na 7. místě.
V americké sérii CART havaroval v Německu na okruhu Lausitzring a přišel o obě nohy (2001). K závodění se vrátil o 4 roky později. Zůčastnil se mistrovství světa (WTCC) pod automobilkou BMW, která Zarardimu speciálně upravila závodní auto. Pod BMW vyhrál 4 závody za 4 sezóny.
Zanardi se zúčastnil letních paralympijských her v Londýně (2012) a v Rio de Janeiro (2014). Na každé paralypiádě získal 2 zlaté medaile za závody na handbiku.



Kdo je Alessandro Zanardi? Životopis Alessandro Zanardi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Alessandro Zanardi

Národnost: italská
Datum narození: 23. 10. 1966
Místo narození: Bologna, Itálie

Líbí se stručný životopis s osobou Alessandro Zanardi? Pak se podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Rozedma plic? Víte co je Bitcoin? Rozumíte pojmu Workout? Vzpomněli byste si co označuje výraz Řečnická otázka?

Klíčová slova: kdo je Alessandro Zanardi?, kde se narodil Alessandro Zanardi?, lexikon, národnost, Alessandro Zanardi, datum narození, osobnosti, wikipedie, narození, informace, vysvětlení, životopis, místo narození, kdy se narodil Alessandro Zanardi?, sport, Alessandro Zanardi

Pojem Alessandro Zanardi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Alessandro Zanardi

Zkusit najít heslo Alessandro Zanardi ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Alessandro Zanardi ve fulltextu Seznam.cz

Najít pojem Alessandro Zanardi ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Alessandro Zanardi ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Alessandro Zanardi ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Alessandro Zanardi například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Biografie, životopis, kdo je to Alessandro Zanardi?

Teďka už zajisté víte Kdo je to Alessandro Zanardi? Kdy se narodil Alessandro Zanardi? Kde se narodil Alessandro Zanardi? Alessandro Zanardi je v kategorii Sport

Kategorie sport, muž akvabela, alessandro Zanardi, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Alessandro Zanardi kupř. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alessandro Zanardi i v jiné kategorii než je sport.