Kdo je to?
Kdo byla Dana Zátopková? Životopis Dana Zátopková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Dana Zátopková

Kdo byla Dana Zátopková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Dana Zátopková je legendární představitelka české atletiky, olympijská vítězka v hodu oštěpem. Slavným sportovce byl i její manžel Emil Zátopek. Atletice se věnovala již od mládí, společně s házenou. Na olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952 v hodu oštěpem zvítězila, stejně jako její manžel v běhu na 5000 metrů. Několikrát se stala mistryní republiky, mistryní Evropy a světovou rekordmankou.
Aktivní kariéru ukončila Dana Zátopková v roce 1962. Později působila jako trenérka a členka ženské komise Mezinárodní atletické federace. Stále je aktivní i v českém olympijském hnutí.



Kdo byla Dana Zátopková? Životopis Dana Zátopková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Dana Zátopková

Národnost: česká
Datum narození: 19. září 1922
Místo narození: Fryštát
Datum úmrtí: 13. března 2020

Popis osobnosti Dana Zátopková můžete sdílet s jinými lidmi na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Lambda sonda? Vzpomenete si na definici slova Posvícení? Vzpomněli byste si co znamená slovo Černá díra? Vzpomněli byste si na význam slova Úvodník?

Klíčová slova: kdy se narodila Dana Zátopková?, datum narození, datum úmrtí, informace, osobnosti, sport, Kdy zemřela Dana Zátopková, životopis, wiki, osobnost, sport, místo narození, lexikon, kde se narodila Dana Zátopková?, vysvětlení, Dana Zátopková

Pojem Dana Zátopková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Dana Zátopková hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít termín Dana Zátopková na Google.cz

Vyhledat heslo Dana Zátopková ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Dana Zátopková ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Dana Zátopková ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Dana Zátopková ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Dana Zátopková například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Dana Zátopková? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo byla Dana Zátopková? Kdy se narodila Dana Zátopková? Kde se narodila Dana Zátopková? Kdy zemřela Dana Zátopková? Dana Zátopková patří do kategorie Sport

Sepsáno redaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Dana Zátopková třeba ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Dana Zátopková i v jiné kategorii než je sport.