Kdo je to?
Kdo je Linda Nosková? Životopis Linda Nosková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Linda Nosková

Kdo je Linda Nosková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Linda Nosková je česká profesionální tenisová hráčka. Nosková se narodila ve Vsetíně na Valašsku, ale vyrůstala v nedaleké obci Bystřička. S tenisem začala ve svých šesti letech ve Valašském Meziříčí, kde také chodila na základní školu. Od deseti let hrála za klub Na Dolině v Trojanovicích. Později Linda hostovala v týmu TK Agrofert Prostějov a jednou měsíčně dojížděla do Švýcarska za Melanií Molitorovou (matka Martiny Hingisové), která ji trénovala zejména techniku úderů.
Roku 2019 se stala tenistkou extraligového klubu TK Precheza Přerov a od roku 2020 ji zde začal trénovat Tomáš Krupa, který kdysi trénoval Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha. V roce 2021 předčasně ukončila střední školu, aby se mohla naplno věnovat tenisové kariéře.
Nosková spolu s Lindou Fruhvirtovou a Agátou Černou zvítězily v anglickém Sunderlandu na halovém mistrovství Evropy družstev do 12 let na turnaji Winter Cup 2016. Stejný turnaj se konal v roce 2018 v Rakovníku, kde Nosková, Fruhvirtová a Palicová porazily Ruský tým v kategorii do čtrnácti let. Další vynikající výkon předvedla roku 2021, když vyhrála Pardubickou juniorku a o pár týdnů později i šampionát České republiky.
Nosková debutovala na ITF Tour ve čtrnácti letech v roce 2019. Na tomto okruhu doposud vyhrála šest titulů ve dvouhře a jeden titul ve čtyřhře. Roku 2020 debutovala také na okruhu WTA. Zatím nemá z tohoto okruhu žádný titul.
Na juniorském French Open 2021 ovládla finálovou bitvu s Ruskou Erikou Andrejevovou. Stejně tak ovládla juniorské Roland-Garros. Turnaj ovládla jako teprve čtvrtá česká hráčka. Předtím se to podařilo Haně Mandlíkové v roce 1978.
Mezi profesionály Nosková soutěží od roku 2019. Doposud bylo jejím nejlepším umístěním v žebříčku ITF ve dvouhře 41. příčka ze srpna 2023.



Kdo je Linda Nosková? Životopis Linda Nosková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Linda Nosková

Národnost: česká
Datum narození: 17. 11. 2004
Místo narození: Vsetín, Česká republika

Tento text (Linda Nosková) můžete samozřejmě sdílet s kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Sudé číslo? Pamatujete si definici pojmu Kapování? Vzpomněli byste si co znamená slovo Meandr? Vzpomněli byste si co znamená slovo Bůh?

Klíčová slova: osobnost, informace, Linda Nosková, život, wikipedie, sport, osobnosti, národnost, zajímavosti, sport, kdy se narodila Linda Nosková?, kdo je Linda Nosková?, wiki, lexikon, životopis, biografie

Pojem Linda Nosková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat heslo Linda Nosková ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Linda Nosková ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Linda Nosková v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Linda Nosková na Youtube

Zkusit najít pojem Linda Nosková ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Linda Nosková například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Linda Nosková? Stručná biografie

Právě nyní již víte Kdo je to Linda Nosková? Kdy se narodila Linda Nosková? Kde se narodila Linda Nosková? Linda Nosková se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, plavkyně , linda Nosková, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Linda Nosková dejme tomu například v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Linda Nosková i v jiné kategorii než je sport.