Kdo je to?
Kdo je Lukáš Rosol? Životopis Lukáš Rosol, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Rosol

Kdo je Lukáš Rosol? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Rosol je profesionální tenista. Poprvé na sebe výrazněji upozornil v roce 2007, kdy se stal mistrem České republiky ve dvouhře. Na mezinárodním poli zaujal, když v roce 2011 porazil na French Open Jürgena Melzera. Rosol byl pouhý kvalifikant, zatímco Melzer nastupoval v pozici světové osmičky. O rok později Rosol postoupil do hlavní fáze Wimbledonu a ve druhém kole narazil na Rafaela Nadala. Díky sebevědomému a soustředěnému výkonu dokázal Nadala vyřadit a vysloužil si nadšené komentáře z celého světa. V následujícím kole ale vypadl s Kohlschreiberem. V roce 2013 vyhrál turnaj BRD Năstase Țiriac Trophy a získal tak svůj první titul na okruhu ATP. V roce 2014 se na Qatar ExxonMobil Open opět střetl s Nadalem, tentokrát však na světovou jedničku nestačil. V družstvu České republiky se zúčastnil také Davis Cupu a v letech 2012 a 2013 získal mistrovské tituly. Ve světovém žebříčku ATP dosáhl Rosol osobního maxima v roce 2014, ve kterém získal 26. místo ve dvouhře a 37. místo ve čtyřhře.



Kdo je Lukáš Rosol? Životopis Lukáš Rosol, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Lukáš Rosol

Národnost: česká
Datum narození: 24. července 1985
Místo narození: Brno

Líbí se stručný životopis s osobou Lukáš Rosol? Pak se podělte s ostatními na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Déja vu? Vzpomněli byste si co znamená slovo Promile? Vzpomněli byste si na význam slova Foyer? Víte co je Valgomed?

Klíčová slova: Lukáš Rosol, sport, wiki, kdy se narodil Lukáš Rosol?, wikipedie, místo narození, informace, kdo je Lukáš Rosol?, sport, datum narození, kde se narodil Lukáš Rosol?, vysvětlení, osobnost, lexikon, zajímavosti, narození

Pojem Lukáš Rosol je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Lukáš Rosol

Zkusit najít frázi Lukáš Rosol ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít heslo Lukáš Rosol ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Lukáš Rosol ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Lukáš Rosol na Google obrázcích

Hledat heslo Lukáš Rosol ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Rosol například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Lukáš Rosol

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Lukáš Rosol? Kdy se narodil Lukáš Rosol? Kde se narodil Lukáš Rosol? Lukáš Rosol je v sekci Sport

Kategorie sport, parašutistka, lukáš Rosol, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Na texty zde uvedené neposkytujeme žádnou záruku. Mohou obsahovat pravopisné i faktické chyby, za které se předem omlouváme. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Lukáš Rosol řekněme v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Rosol i v jiné kategorii než je sport.