Kdo je to?
Kdo je Julian Alaphilippe? Životopis Julian Alaphilippe, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Julian Alaphilippe

Kdo je Julian Alaphilippe? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Julian Alaphilippe je profesionální cyklista. V rámci cyklistiky se nejdříve věnoval cyklokrosu. V roce 2010 skončil druhý na juniorském mistrovství světa v cyklokrosu. Kariéru silničního cyklisty zahájil v roce 2012 za tým Armée de Terre. Během první sezóny vyhrál etapu Coupe des nations Ville Saguenay v rámci závodu UCI America Tour. O rok později vyhrál čtvrtou etapu závodu Tour de Bretagne a obsadil 4. místo na mistrovství Evropy v silniční cyklistice.
Přelomový byl rok 2015, kdy předstihl svého slavnějšího týmového kolegu Michala Kwiatkowského. V závodu La Flèche Wallonne skončil druhý za Valverdem a vyhrál etapu na Tour of California. Ke konci roku jeho forma poklesla kvůli infekční mononukleóze. V roce 2016 dokázal zopakovat druhé místo na La Flèche Wallonne, vyhrál Tour of California, skončil druhý v silničním mistrovství Evropy a dostal se na Tour de France. Dostal se také na olympijské hry v Riu de Janeiru, na kterých vybojoval čtvrté místo. Začátek roku 2017 začal ve skvělé formě, ale poté ho zabrzdilo zranění, kvůli kterému musel vzdát účast na Tour de France.
V roce 2018 Alaphilippe znovu soupeřil s Valverdem o první místo na La Flèche Wallonne, tentokrát úspěšně. Podruhé v životě se zúčastnil Tour de France a dokázal vyhrát několik etap. Na mistrovství světa od něj byla velká očekávání, ale skončil až osmý. V sezóně 2019 obhájil titul na La Flèche Wallonne a úspěšná byla rovněž účast na Tour de France. Vyhrál dvě etapy a skončil na 5. místě. O rok později skončil na Tour de France až na 36. místě, ale zvítězil na mistrovství světa v silniční cyklistice. V roce 2021 již potřetí vyhrál La Flèche Wallonne.



Kdo je Julian Alaphilippe? Životopis Julian Alaphilippe, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Julian Alaphilippe

Národnost: francouzská
Datum narození: 11. června 1992
Místo narození: Saint-Amand-Montrond, Francie

Tento text (Julian Alaphilippe) můžete samozřejmě sdílet s jinými lidmi na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Konsenzus? Vzpomněli byste si na význam slova Ponorková nemoc? Vzpomněli byste si co znamená slovo Hédonismus? Znáte definici termínu Filumenie?

Klíčová slova: kdy se narodil Julian Alaphilippe?, osobnosti, wikipedie, lexikon, sport, kdo je Julian Alaphilippe?, biografie, osobnost, zajímavosti, informace, život, popis, životopis, sport, datum narození, kde se narodil Julian Alaphilippe?

Pojem Julian Alaphilippe je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat frázi Julian Alaphilippe ve vyhledávači Yandex

Najít termín Julian Alaphilippe v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít výraz Julian Alaphilippe ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Julian Alaphilippe ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Julian Alaphilippe ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Julian Alaphilippe například v Google obrázcích, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené pojmy, slova, osobnosti, odborné termíny a výrazy

Životopis, kdo je Julian Alaphilippe? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Julian Alaphilippe? Kdy se narodil Julian Alaphilippe? Kde se narodil Julian Alaphilippe? Julian Alaphilippe patří do kategorie Sport

Kategorie sport, parašutista, julian Alaphilippe, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Julian Alaphilippe kupříkladu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Julian Alaphilippe i v jiné kategorii než je sport.