Kdo je to?
Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Antivaxer? Lidé, politika

Antivaxer

Jaký je význam slova Antivaxer? Co to znamená?

Antivaxer je člověk, který odmítá očkování. Očkování (též vakcinace) je medicínský proces, který má zabránit propuknutí, případně šíření některých závažných onemocnění. Při očkování se tělo v bezpečné míře setká s touto nemocí a je schopné si proti ní vytvořit protilátky.
Před pandemií Covidu-19 se termín nejčastěji zmiňoval v souvislosti s rodiči, kteří odmítali, aby jejich děti podstupovaly povinná očkování. V tomto případě se kromě zdravotních rizik objevovaly i problémy s tím, že neočkované děti nemůžou být přijímány do školek a dalších zařízení. V období koronavirové pandemie se jako antivaxeři označovali lidé, kteří odmítali podstoupit vakcinaci proti Covidu-19.
Pro odmítání očkování může existovat řada důvodů. Nejčastěji jde o strach z vedlejších účinků očkování nebo dlouhodobých následků. (Nejčastěji se zmiňuje obava z propuknutí autismu, nicméně souvislost mezi očkováním a autismem nebyla nikdy prokázána). Dále může jít o snahu žít "přírodním" způsobem života, kdy si má tělo podle antivaxerů vytvořit vlastní protilátky a nepřijímat prostřednictvím očkování cizí látky. Méně často je důvodem touha nepodvolit se povinnému očkování a boj proti většinové společnosti.



Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Antivaxer? Lidé, politika

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Víte co je Hospitace? Znáte definici termínu Slámové víno? Rozumíte pojmu Mléčná dráha? Pamatujete si definici pojmu Etologie?

Klíčová slova: přesný výraz, co znamená, význam pojmu, lexikon, wikipedie, odborný výraz, význam, přesný význam, informace, etymologie, původ slova, popis, synonymum, vysvětlení, definice, pojem

Pojem Antivaxer je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít heslo Antivaxer ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Antivaxer ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Antivaxer ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Antivaxer ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat pojem Antivaxer ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Antivaxer například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve Wikipedii nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Antivaxer

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Antivaxer? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Antivaxer? Definice pojmu Antivaxer je v sekci Politika

Kategorie politika, poslanec muž, antivaxer, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Zkuste též najít informace pojem, slovo, termín, definici třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít o mnoho podrobnější text. Berte prosím v úvahu, že stejná slova mohou mít více významů v různých oborech lidské činnosti. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je Politika.