Kdo je to?
Kdo je Ashleigh Bartyová? Životopis Ashleigh Bartyová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Ashleigh Bartyová

Kdo je Ashleigh Bartyová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Asleigh Bartyová je bývalá australská profesionální tenistka a kriketistka. Její rodinné kořeny ze strany otce sahají až k původním obyvatelům Austrálie z kmene Ngarigo. Bartyová se narodila v dubnu 1996 ve městě Ipswich ve státě Queensland do rodiny vládního úředníka a rentgenoložky. Asleigh má dvě starší sestry. V rodném městě absolvovala Woodcrest College.
Již ve čtyřech letech začala hrát tenis a od roku 2010 působila jako profesionální tenistka. Hned v dalším roce zvítězila na Wimbledonu mezi juniory (2011).
Na podzim 2014 přerušila kariéru tenistky a rozhodla se pro kriket. Roku 2015 se připojila k ženskému kriketovému týmu Brisbane Heat hrající Big Bash League. Po roce se však vrátila zpět ke kariéře tenistky (2016). O rok později zvítězila na turnaji Malaysian Open 2017. V následujícím roce ovládla čtyřhru na US Open 2018 s Coco Vandewegheovou.
Velký zlom v kariéře pro Bartyovou přišel v roce 2019, když dokázala zvítězit ve dvouhře na French Open, čímž se dostala na druhé místo ve světovém žebříčku. Výhra na Birmingham Classic 2019 pro Asleigh znamenala, že se na konci roku stala poprvé světovou jedničkou ve dvouhře.
Dalším velmi úspěšným ročníkem byl pro Bartyovou rok 2021, když poprvé vyhrála Wimbledon v ženské dvouhře a z Letních Olympijských her v Tokiu si přivezla bronz ze čtyřhry smíšených družstev. Jejím spoluhráčem byl australský tenista John Peers.
V sezóně 2022 neprohrála jediný zápas a připsala si první vítězství na Australian Open. Na konci sezóny oznámila odchod do důchodu ve věku pouhých 25 let. Důvodem ukončení kariéry byla ztráta motivace a splnění si vlastních snů. Na pozici světové jedničky ve dvouhře se držela dlouhých 121 týdnů (červen 2019 – duben 2022). Déle se na první příčce v historii udrželo jen šest tenistek.
Manžel Ashley Bartyové je profesionální golfista Gary Kissick. Pár se oženil v létě 2022. O rok později se jim v červenci 2023 narodil prvorozený syn Hayden.



Kdo je Ashleigh Bartyová? Životopis Ashleigh Bartyová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Ashleigh Bartyová

Národnost: australská
Datum narození: 24. 4. 1996
Místo narození: Ipswich, Queensland, Austrálie

Sdílejte tuto stránku s osobností Ashleigh Bartyová s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Mléčná dráha? Znáte definici termínu Baobab? Vzpomněli byste si na význam slova Gluten? Pamatujete si definici pojmu Filozofie?

Klíčová slova: místo narození, wikipedie, kde se narodila Ashleigh Bartyová?, osobnost, biografie, život, zajímavosti, kdo je Ashleigh Bartyová?, Ashleigh Bartyová, lexikon, životopis, popis, osobnosti, datum narození, sport, narození

Pojem Ashleigh Bartyová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Ashleigh Bartyová

Zkusit najít termín Ashleigh Bartyová ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Ashleigh Bartyová na Google.cz

Najít slovo Ashleigh Bartyová ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Ashleigh Bartyová ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Ashleigh Bartyová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Ashleigh Bartyová například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Ashleigh Bartyová

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Ashleigh Bartyová? Kdy se narodila Ashleigh Bartyová? Kde se narodila Ashleigh Bartyová? Ashleigh Bartyová se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, ashleigh Bartyová, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Ashleigh Bartyová dejme tomu třeba v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ashleigh Bartyová i v jiné kategorii než je sport.