Kdo je to?
Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Irena Storová

Kdo je Irena Storová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Irena Storová je česká farmaceutka. Od roku 2018 působí jako ředitelka Státního úřadu pro kontrolu léčiv.
Vystudovala Farmaceutickou fakultu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, získala titul Mgr. Poté dlouhodobě pracovala v oboru, načež přešla na Ministerstvo zdravotnictví, kde pracovala na odboru farmacie, který od roku 2013 také vedla. V roce 2014 se však přesunula na Státní úřad pro kontrolu (SÚKL) léčiv, kde dlouhodobě působila jako zástupkyně ředitele. V roce 2017 byla pověřena vedením tohoto úřadu a o rok později byla jmenována jeho ředitelkou.
V roce 2018 absolvovala Advance Healthcare Management Institute a získala titul MHA. Je členkou České lékárnické komory, kde působí mimo jiné jako odborný garant, a České farmaceutické společnosti.
V roce 2021 proběhl médii spor mezi Storovu a prezidentem Zemanem. Prezident tlačil na SÚKL, aby povolil v ČR očkování proti Covidu-19 neschválenými vakcínami z Ruska a Číny, Storová to odmítla. Prezident ji veřejně obvinil z toho, že nese vinu za tisíce mrtvých, a žádal její rezignaci nebo odvolání. K tomu však nedošlo.



Kdo je Irena Storová? Životopis Irena Storová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Základní informace o osobě Irena Storová

Národnost: česká
Místo narození: Třebíč

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Irena Storová? s vašimi sledujícími na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Rakije? Víte co je Karnitin? Pamatujete si definici pojmu Účtenková loterie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Pentagram?

Klíčová slova: biografie, národnost, wikipedie, informace, Irena Storová, Irena Storová, narození, vysvětlení, kdo je Irena Storová?, wiki, život, kde se narodila Irena Storová?, politika, lexikon, politika, místo narození

Pojem Irena Storová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Hledat videa s názvem Irena Storová na Youtube

Hledat slovo Irena Storová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat pojem Irena Storová na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Irena Storová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Irena Storová ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Irena Storová například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Irena Storová

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Irena Storová? Kde se narodila Irena Storová? Irena Storová patří do kategorie Politika

Kategorie politika, sekretář , irena Storová, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Irena Storová dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Irena Storová i v jiné kategorii než je politika.