Kdo je to?
Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neonacista? Lidé, politika

Neonacista

Jaký je význam slova Neonacista? Co to znamená?

Neonacista je člověk hlásící se k radikálně pravicové ideologii, jež navazuje nad odkaz nacismu.
Nacismus je politický směr a radikální ideologie, která vznikla v 1. polovině 20. století v Německu. Hlásala nadřazenost německé, resp. árijské rasy nad ostatními lidmi, vyznačovala se antisemitismem a rasismem a militantní politikou. Vláda nacistů v Německu vedla k vzniku rasových zákonů, systematickému vyhlazování židovského obyvatelstva a dalších skupin obyvatel a k vyvolání druhé světové války. Za symboly nacismu jsou považovány hákový kříž a hajlování, které jsou dnes v některých zemích zakázány zákonem.
Neonacismus navazuje na většinu z nacistické ideologie: prosazuje nadřazenost jedné rasy, vymezuje se proti jiným názorovým proudům, především proti levici, a vzhlíží ke kultu síly. Objevují se útoky neonacistů na etnické, sexuální či náboženské menšiny, ale i jiné názorové skupiny. Ve státech, kde jsou nacistické symboly povoleny, se často prezentují přímými odkazy k symbolům německé Třetí říše. Tam, kde za propagování nacismu hrozí trestní postihy, se neonacisté často uchylují k méně zřejmé symbolice: např. starogermánské symboly, runy či různé šifry.
Jako radikální, nedemokratická a násilná ideologie je neonacismus v demokratických zemích považován za bezpečnostní riziko. Aktivní neonacisté jsou velmi často pod drobnohledem policie a dalších složek státních aparátu.



Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neonacista? Lidé, politika

Sdílejte tuto stránku se slovem Neonacista se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín NASCAR? Znáte termín Humus? Vzpomenete si na definici slova Konzola? Víte, co je to Deteriorace?

Klíčová slova: pojem, etymologie, původ slova, slovo, význam slova, termín, politika, odborný výraz, Neonacista, přesný výraz, heslo, informace, význam, popis, co znamená, přesný význam

Pojem Neonacista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Neonacista zkuste tyto odkazy

Najít termín Neonacista na Google obrázcích

Zkusit najít Neonacista ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Neonacista ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Neonacista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Neonacista ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Neonacista například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Vysvětlení významu slova Neonacista, definice, vysvětlení pojmu

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Neonacista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Neonacista? Definice pojmu Neonacista je v kategorii Politika

Kategorie politika, poslanec muž, neonacista, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Zkuste též najít informace pojem, text, definici, dejme tomu třeba v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text. Pojmy, termíny a hesla mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je Politika.