Kdo je to?
Kdo je Šimon Pánek? Životopis Šimon Pánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Šimon Pánek

Kdo je Šimon Pánek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Šimon Pánek je ředitel a manažer humanitární organizace Člověk v tísni. Je také jejím spoluzakladatelem. Jako studentský předák byl také v roce 1989 aktivním účastníkem Sametové revoluce a i nadále působí jako politický aktivista. Byl studentem oboru biologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, školu však nedokončil. Humanitární činnosti se věnoval již před revolucí, kdy zorganizoval sbírku na pomoc postiženým zemětřesením v Arménii. V roce 1989 byl členem Koordinačního stávkového výboru studentů VŠ a také zástupcem studentů v Občanském fóru a později členem týmu Václava Havla. Podílel se na založení informační agentury Epicentrum, která zprostředkovávala zpravodajství z oblastí, postižených katastrofami a krizemi.
V dalších letech se věnoval práci v Nadaci Lidových novin, v Kanceláři prezidenta republiky a v produkci filmů. Za svou činnost byl několikrát oceněn - medailí Za zásluhy, Evropan roku a Cenu paměti národa.



Kdo je Šimon Pánek? Životopis Šimon Pánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní data o osobě Šimon Pánek

Národnost: česká
Datum narození: 27. prosince 1967
Místo narození: Praha

Sdílejte tuto stránku s osobností Šimon Pánek s vašimi kamarády, známými a přáteli na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova HACCP? Pamatujete si definici pojmu Komparace? Vzpomněli byste si co znamená slovo NFT? Vzpomněli byste si co znamená slovo Karob?

Klíčová slova: život, informace, biografie, místo narození, osobnosti, osobnost, Šimon Pánek, životopis, kde se narodil Šimon Pánek?, kdy se narodil Šimon Pánek?, vysvětlení, zajímavosti, wikipedie, lexikon, politika, národnost

Pojem Šimon Pánek je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Šimon Pánek

Hledat slovo Šimon Pánek v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít termín Šimon Pánek na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Šimon Pánek ve Wikislovníku

Najít pojem Šimon Pánek ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Šimon Pánek ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Šimon Pánek například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Šimon Pánek

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Šimon Pánek? Kdy se narodil Šimon Pánek? Kde se narodil Šimon Pánek? Šimon Pánek se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, náčelník muž, Šimon Pánek, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Šimon Pánek např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Šimon Pánek i v jiné kategorii než je politika.

Dejte si při práci pozor na různé hrozby jako viry a malware, které mohou poškodit váš operační systém.