Kdo je to?
Kdo je Šimon Pánek? Životopis Šimon Pánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Šimon Pánek

Kdo je Šimon Pánek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Šimon Pánek je ředitel a manažer humanitární organizace Člověk v tísni. Je také jejím spoluzakladatelem. Jako studentský předák byl také v roce 1989 aktivním účastníkem Sametové revoluce a i nadále působí jako politický aktivista. Byl studentem oboru biologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, školu však nedokončil. Humanitární činnosti se věnoval již před revolucí, kdy zorganizoval sbírku na pomoc postiženým zemětřesením v Arménii. V roce 1989 byl členem Koordinačního stávkového výboru studentů VŠ a také zástupcem studentů v Občanském fóru a později členem týmu Václava Havla. Podílel se na založení informační agentury Epicentrum, která zprostředkovávala zpravodajství z oblastí, postižených katastrofami a krizemi.
V dalších letech se věnoval práci v Nadaci Lidových novin, v Kanceláři prezidenta republiky a v produkci filmů. Za svou činnost byl několikrát oceněn - medailí Za zásluhy, Evropan roku a Cenu paměti národa.



Kdo je Šimon Pánek? Životopis Šimon Pánek, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Šimon Pánek

Národnost: česká
Datum narození: 27. prosince 1967
Místo narození: Praha

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Šimon Pánek sdílet s dalšími lidmi prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova HACCP? Vzpomenete si na definici slova Dogma? Vzpomněli byste si co znamená slovo NFT? Vzpomněli byste si na význam slova Protein?

Klíčová slova: místo narození, osobnost, kde se narodil Šimon Pánek?, politika, politika, wikipedie, osobnosti, informace, wiki, život, narození, Šimon Pánek, kdo je Šimon Pánek?, vysvětlení, zajímavosti, biografie

Pojem Šimon Pánek je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Hledejte bez špehování slovo Šimon Pánek ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Šimon Pánek ve Wikipedii

Vyhledat slovo Šimon Pánek ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Šimon Pánek na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Šimon Pánek ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Šimon Pánek například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Šimon Pánek?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Šimon Pánek? Kdy se narodil Šimon Pánek? Kde se narodil Šimon Pánek? Šimon Pánek se nachází v sekci Politika

Sepsáno redaktory Superia.cz. Omlouváme se za možné chyby v textech. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Šimon Pánek například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Šimon Pánek i v jiné kategorii než je politika.

Dejte si při práci pozor na různé hrozby jako viry a malware, které mohou poškodit váš operační systém.