Kdo je to?
Kdo je Adam Hložek? Životopis Adam Hložek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Adam Hložek

Kdo je Adam Hložek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Adam Hložek je profesionální fotbalový útočník, hráč české reprezentace a kmenový hráč českého prvoligového klubu AC Sparta Praha. Hložek se narodil v Ivančicích, kde také začal hrát fotbal za místní fotbalový klub FC Ivančice. Poté chvíli působil ve fotbalovém klubu FC Zbrojovka Brno. Odtud v roce 2014 přestoupil do klubu AC Sparta Praha.
Díky skvělým výkonům se probojoval přes mládežnické kategorie Sparty Praha a v sezóně 2018/19 debutoval v A-týmu v českém ligovém poháru. Ve svém prvním zápase dokonce poprvé vstřelil branku. Debut v nejvyšší české soutěži přišel o měsíc později proti týmu FK Karviná, kdy se stal nejmladším debutantem v historii ligy. Bylo mu teprve šestnáct let. Rovněž se stal nejmladším hráčem v historii ligy, když vstřelil první ligovou branku proti týmu FK Viktoria Plzeň.
V následující sezóně 2019/2020 vyhrál anketu Fotbalista roku v kategorii Talent roku a připsal si první branku v Evropské lize proti tureckému klubu Trabzonspor.
Ve třetí sezóně za Spartu Adam Hložek vstřelil 15 branek a stal se nejlepším střelcem soutěže (kvůli zranění vynechal 14 zápasů). V tomto ročníků Hložek vsítil také svůj první hattrick v kariéře (proti SFC Opava) a v poslední ligovém zápase proti FC Zbrojovce Brno vsítil celkem čtyři branky.
V reprezentaci se Hložek objevoval již v kategoriích U15, U16 a U17. V roce 2019 si zahrál dokonce za reprezentaci do 21 let (v 17 letech). V 18 letech se dostal na Euro 2020 (hráno v roce 2021), kde odehrál celkem několik minut během tří zápasů v základní skupině. S týmem se dostal do čtvrtfinále, kde nestačili na reprezentanty z Dánska.



Kdo je Adam Hložek? Životopis Adam Hložek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Adam Hložek

Národnost: česká
Datum narození: 25. 7. 2002
Místo narození: Ivančice, Česká republika

Tento text (Adam Hložek) můžete samozřejmě sdílet s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Chorizo? Vzpomněli byste si co označuje výraz Krajní levice? Vzpomněli byste si co označuje výraz Slovo složené? Znáte termín Sinice?

Klíčová slova: osobnosti, datum narození, Adam Hložek, sport, popis, informace, životopis, místo narození, život, osobnost, wikipedie, lexikon, vysvětlení, Adam Hložek, sport, národnost

Pojem Adam Hložek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Adam Hložek v následujících vyhledávačích

Vyhledat termín Adam Hložek na Google obrázcích

Vyhledat slovo Adam Hložek ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Adam Hložek v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít heslo Adam Hložek ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Adam Hložek na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Adam Hložek například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Adam Hložek

Právě jste zjistili Kdo je to Adam Hložek? Kdy se narodil Adam Hložek? Kde se narodil Adam Hložek? Adam Hložek je v kategorii Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, adam Hložek, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Uvedené informace jsou bez záruky. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Adam Hložek řekněme v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Adam Hložek i v jiné kategorii než je sport.