Kdo je to?
Kdo je Anže Kopitar? Životopis Anže Kopitar, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Anže Kopitar

Kdo je Anže Kopitar? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Anže Kopitar je slovinský hokejový útočník a kapitán hokejového klubu Los Angeles Kings v NHL. Za rodné město hrál v městském klubu HK Acroni Jesenice juniorskou ligu. V 16 letech odešel hrát hokej do Švédska, kde se připojil ke klubu Södertälje SK. Odtud se Anže Kopitar stěhoval do USA, do nejlepší hokejové ligy světa.
Celkem jako jedenáctý byl Kopitar v draftu NHL v roce 2005, kdy se stal prvním Slovincem, který si zahrál v NHL. Debutoval až v roce 2006 za klub Los Angeles Kings. S týmem slavil dvakrát zisk Stanleyova poháru (2012 a 2014). Během sezony 2015-2016 byl jmenován kapitánem mužstva Los Angeles Kings. Kopitar proměnil 2 z 5 nominací a získal ocenění Frank J. Selke Trophy pro nejlepšího defenzivního útočníka v NHL (2016 a 2018). V roce 2021 získal svůj tisící kanadský bod v kariéře a obdržel také cenu Lady Byng memorial Trophy za fair play.
Kopitar pravidelně nastupuje za reprezentaci Slovinska. V roce 2014 se s reprezentačním mužstvem zúčastnil Zimní Olympiády v Soči. Umí hrát stejně výborně v útoku jako v defenzivě.



Kdo je Anže Kopitar? Životopis Anže Kopitar, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Anže Kopitar

Národnost: slovinská
Datum narození: 24. 8. 1987
Místo narození: Jesenice, Slovinsko

Líbí se stručný životopis s osobou Anže Kopitar? Pak se podělte s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Víte co je Mansarda? Víte co je Inkontinence? Rozumíte pojmu Jedlá soda? Vzpomněli byste si co označuje výraz Ginkgo biloba?

Klíčová slova: vysvětlení, wiki, sport, životopis, národnost, informace, kde se narodil Anže Kopitar?, osobnost, biografie, místo narození, datum narození, Anže Kopitar, kdo je Anže Kopitar?, kdy se narodil Anže Kopitar?, život, wikipedie

Pojem Anže Kopitar je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Anže Kopitar v následujících zdrojích

Najít výraz Anže Kopitar ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Anže Kopitar ve Wikipedii

Zkusit najít termín Anže Kopitar ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Anže Kopitar ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Anže Kopitar ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Anže Kopitar například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Anže Kopitar? Stručná biografie

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Anže Kopitar? Kdy se narodil Anže Kopitar? Kde se narodil Anže Kopitar? Anže Kopitar patří do kategorie Sport

Kategorie sport, gymnastka výskok, anže Kopitar, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Anže Kopitar dejme tomu v projektu Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Anže Kopitar i v jiné kategorii než je sport.