Kdo je to?
Kdo je Ivo Kaderka? Životopis Ivo Kaderka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Ivo Kaderka

Kdo je Ivo Kaderka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ivo Kaderka je český tenisový funkcionář, prezident Českého tenisového svazu a prezident evropské federace Tennis Europe.
Ivo Kaderka se narodil 16. října 1963. Zdánlivě triviální dětství a studium završil tím, že se dostal k českému tenisu, stal se prezidentem Českého tenisového svazu, a v roce 2020 byl zvolen dokonce prezidentem evropské tenisové federace Tennis Europe. Tehdy prohlásil, že jeho cílem je sjednotit evropský tenis, protože neexistují velké ani malé národy (ve sportovním ohledu). Ve funkci byl potvrzen i na mimořádném zasedání federace v roce 2021 v Lucemburku po té, co došlo k odvolání předsednictva. Ve druhém kole volby se tehdy prosadil proti dánskému kandidátovi Henriku Thorsøe Pedersenovi. V České republice se nechvalně „proslavil“ aférou kolem Lukáše Rosola, který po svazu požadoval odškodnění 50 000 dolarů za absenci ve finále Davisova poháru. Soud Obvodního soudu pro Prahu 7 jeho žalobu zamítl, a tenista navíc musel zaplatit soudní výlohy.
V osobním životě je Kaderka podruhé ženatý, přičemž z prvního manželství s manželkou Ivanou má tři dospělé dcery. Jednou z nich je Eva, provdaná za Lukáše Krpálka (dvojnásobného vítěze v judu), se kterým má syna Antonína. V současné době žije Kaderka s basketbalistkou Darinou Johnovou, která je o 21 let mladší a mají spolu syna.



Kdo je Ivo Kaderka? Životopis Ivo Kaderka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Ivo Kaderka

Národnost: česká
Datum narození: 16. 10. 1963

Tento text (Ivo Kaderka) můžete samozřejmě sdílet s dalšími osobami na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Anafora? Znáte pojem Event? Víte co je Virus? Vzpomenete si na definici slova THC?

Klíčová slova: Ivo Kaderka, vysvětlení, biografie, sport, informace, osobnosti, zajímavosti, wiki, sport, datum narození, popis, osobnost, kdo je Ivo Kaderka?, národnost, kdy se narodil Ivo Kaderka?, život

Pojem Ivo Kaderka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Najít termín Ivo Kaderka ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Ivo Kaderka ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Ivo Kaderka na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ivo Kaderka ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Ivo Kaderka na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Ivo Kaderka například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Biografie, životopis, kdo je to Ivo Kaderka?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Ivo Kaderka? Kdy se narodil Ivo Kaderka? Ivo Kaderka se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, basketbalistka, ivo Kaderka, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Ivo Kaderka řekněme třeba na české Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ivo Kaderka i v jiné kategorii než je sport.