Kdo je to?
Kdo je Kateřina Neumannová? Životopis Kateřina Neumannová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Kateřina Neumannová

Kdo je Kateřina Neumannová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kateřina Neumannová je bývalá běžkyně na lyžích. Jako řada úspěšných vrcholových sportovců, také Neumannová vyčnívala už v dětských a juniorských kategoriích. Na začátku kariéry byl velkou oporou manažer a bývalý závodník Jan Weisshäutel, který rozpoznal její talent a zajistil vhodné podmínky pro Neumannovou i pro její trenéra Stanislava Frühaufa. V roce 1991 vybojovala stříbrnou medaili na juniorském mistrovství světa a zahájila profesionální kariéru.
Sportovní dráha Kateřiny Neumannové je bohatá na úspěchy a medaile. V roce 1995 získala bronzovou medaili na Mistrovství Evropy MTB, které se konalo ve Špindlerově Mlýně. Zúčastnila se celkem tří olympijských her. V Naganu 1998 získala stříbrnou a bronzovou medaili. V Salt Lake City roku 2002 bilanci vylepšila a získala dvě stříbrné medaile. Olympijským vrcholem byl Turín v roce 2006. Neumannová získala stříbrnou medaili a zlatou olympijskou medaili v závodě žen na 30 kilometrů volně. Medaile sbírala také na Mistrovství světa v klasickém lyžování. V letech 1997 a 1999 vybojovala bronzové medaile, v roce 2005 a 2007 vyhrála zlaté medaile a v roce 2007 přidala ještě jednu stříbrnou medaili. Zajímavostí je, že se zúčastnila také Letních olympijských her 1996 v Atlantě, kde závodila na horských kolech na vzdálenost 31,9 km. Celkově skončila na osmnáctém místě a stala se první českou sportovkyní, která se zúčastnila zimních i letních olympijských her.
V roce 2007 ukončila profesionální kariéru. Následně byla prezidentkou organizačního výboru Mistrovství světa v severském lyžování 2009, které se konalo v Liberci. Na této pozici byla slavná sportovkyně terčem kritiky, protože došlo k velkému zadlužení. Od roku 2014 pracuje jako referentka na Ministerstvu obrany, kde má na starost armádní sport.



Kdo je Kateřina Neumannová? Životopis Kateřina Neumannová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Kateřina Neumannová

Národnost: česká
Datum narození: 15. února 1973
Místo narození: Písek

Sdílejte tuto stránku s osobností Kateřina Neumannová s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Potenciální? Znáte pojem Maligní? Víte co je Pétanque? Vzpomenete si na definici slova Relativní?

Klíčová slova: informace, narození, životopis, život, kdy se narodila Kateřina Neumannová?, Kateřina Neumannová, sport, národnost, wiki, místo narození, osobnosti, zajímavosti, lexikon, vysvětlení, biografie, kde se narodila Kateřina Neumannová?

Pojem Kateřina Neumannová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat videa s názvem Kateřina Neumannová na Youtube

Zkusit najít Kateřina Neumannová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kateřina Neumannová ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Kateřina Neumannová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Kateřina Neumannová ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kateřina Neumannová například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Životopis, kdo je Kateřina Neumannová? Stručná biografie

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Kateřina Neumannová? Kdy se narodila Kateřina Neumannová? Kde se narodila Kateřina Neumannová? Kateřina Neumannová je v kategorii Sport

Kategorie sport, sumo žena, kateřina Neumannová, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Kateřina Neumannová dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kateřina Neumannová i v jiné kategorii než je sport.