Kdo je to?
Kdo je Kevin Garnett? Životopis Kevin Garnett, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Kevin Garnett

Kdo je Kevin Garnett? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kevin Maurice Garnett je bývalý americký profesionální basketbalista, vítěz NBA z roku 2008 a jeden z nejlepších basketbalistů v historii. Garnett se narodil ve městě Greenville v Jižní Karolíně jako druhý ze tří dětí. S basketbalem začal na Hillcrest Middle School. Poté docházel na střední školu Mauldin High School, odkud byl z rasových důvodů nucen přejít do Chicaga na Farragut Career Academy, kde strávil poslední ročník střední školy. Během roku svými výkony pomohl střední škole k bilanci 28 výher a 2 prohry, díky čemuž byl deníkem USA Today jmenován nejlepším hráčem roku a byl mu udělen titul Mr. Basketball USA.
Po střední škole v roce 1995 byl 211 cm vysoký Garnett draftován týmem Minnesota Timberwolves z NBA. V Minnesotě poté hrál 12 sezón (1995-2007). Stal se tak prvním hráčem od roku 1975, který začal hned po střední škole hrát v NBA. Během 12 let v týmu Timberwolves se stal roku 2004 nejužitečnějším hráčem NBA.
Roku 2007 přestoupil do týmu Boston Celtics, se kterým se hned po první sezóně 2007-2008 radoval ze svého prvního titulu v NBA. Za tuto sezónu byl rovněž vyhlášen nejlépe bránícím hráčem ročníku. V Bostonu strávil Garnett 6 let (2007-2013). Jeho další angažmá bylo v týmu Brooklyn Nets, kde odehrál 2 sezóny (2013-2015). V roce 2015 se na svou poslední sezónu v kariéře vrátil do Minnesoty Timberwolves (2015-2016).
Za svou kariéru odehrál Garnett 21 sezón, ve kterých nahrál 26 071 bodů. 15x se objevil na NBA All-Star Game. Roku 2009 jej magazín Slam zařadil mezi 50 nejlepších basketbalistů v historii.
Kevin Garnett reprezentoval USA. S reprezentací slavil zisk zlaté medaile na Mistrovství Ameriky 1999 a také na Letních olympijských hrách 2000 v Sydney.
V sezóně 2016-2017 působil jako konzultant v týmech Milwaukee Bucks a Los Angeles Clippers.
Garnett byl roku 2020 uveden do basketbalové síně slávy.
Od roku 2004 je ženatý s Brandi Padilla, se kterou má dceru Capri (*2008).



Kdo je Kevin Garnett? Životopis Kevin Garnett, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Kevin Garnett

Národnost: americká
Datum narození: 19. 5. 1976
Místo narození: Greenwille, Jižní Karolína

Líbí se stručný životopis s osobou Kevin Garnett? Pak se podělte s přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Šmakoun? Znáte definici termínu Capín? Znáte termín Homofobie? Pamatujete si definici pojmu Hatchback?

Klíčová slova: narození, zajímavosti, wikipedie, Kevin Garnett, wiki, životopis, kde se narodil Kevin Garnett?, osobnosti, kdo je Kevin Garnett?, osobnost, vysvětlení, biografie, sport, národnost, život, Kevin Garnett

Pojem Kevin Garnett je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít heslo Kevin Garnett ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kevin Garnett ve Wikimedia Commons

Hledejte bez špehování slovo Kevin Garnett ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Kevin Garnett ve Wikipedii

Najít termín Kevin Garnett ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Kevin Garnett například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Biografie, životopis, kdo je to Kevin Garnett?

Teďka už zajisté víte Kdo je to Kevin Garnett? Kdy se narodil Kevin Garnett? Kde se narodil Kevin Garnett? Kevin Garnett patří do kategorie Sport

Kategorie sport, horolezkyně, kevin Garnett, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Kevin Garnett dejme tomu například v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kevin Garnett i v jiné kategorii než je sport.