Kdo je to?
Kdo byl Max Bentley? Životopis Max Bentley, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Max Bentley

Kdo byl Max Bentley? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Max Bentley, celým jménem Maxwell Herbert Lloyd Bentley, byl hokejista. Narodil se 1. března 1920 v Delisle v Kanadě do rodiny s 13 dětmi. Jeho otcem byl Bill Bentley, který pocházel z Anglie, emigroval do USA a stal se šampionem v rychlobruslení. Později byl starostou. Tak mohl prosadit výstavbu krytého stadionu a všichni jeho synové mohli hrát hokej.
Mezi lety 1935 a 1937 hrál Max Bentley hokej ve městě Rosetown. V roce 1937 začal hrát za Drumheller Miners, kde zůstal dvě sezóny. V týmu s ním hráli i jeho bratři Roy, Wyatt, Doug a Reg. Zúčastnil se kempu od Boston Bruins, ale kvůli jeho nedostatečné výšce ho poslali domů. V následujících letech změnil tým na Saskatoon Quakers, následně na Providence Reds a Kansas City Americans. Poté zaujal Chicago Black Hawks a konečně se dostal do NHL. První zápas odehrál 21. listopadu 1940. S týmem hrál až do roku 1948. V sezóně 1942–1943 nasbíral 70 bodů a umístil se na třetím místě v lize. Získal též Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy. Během druhé světové války, v roce 1943, se Max připojil ke kanadské pěchotě a hrál nejen za tým námořnictva. Po válce se navrátil opět k Black Hawks. Získal 61 bodů a stal se držitelem Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL. Toto ocenění před ním do té doby nikdo z Chicago Black Hawks nezískal. V sezóně 1946–1947 nasbíral 72 bodů, nejvíc ze všech hráčů NHL v tom roce.
V sezóně 1947–1948 byl spolu s dalším hráčem, Cyem Thomasem, vyměněn do Toronta a začal hrát za Toronto Maple Leafs. S tímto týmem vyhrál Stanley Cup hned třikrát, a to v letech 1948, 1949 a 1951. Jeho poslední sezónou v Torontu byla 1952–1953, kdy bohužel utrpěl zranění zad a odehrál jen 36 zápasů.
Další sezónu dostali bratři Max a Doug Bentleyovi nabídku hrát spolu v týmu New York Rangers. Max odehrál 54 zápasů a získal v nich 32 bodů, zatímco Doug si zahrál jen ve 20 zápasech. V následujících třech sezónách přestoupil Max do Saskatoon Quakers, kde hrál v počátcích své hokejové kariéry a které začal Doug trénovat. Zde setrval s přestávkou od 1954 do 1959.
V roce 1966 byl Max Bentley uveden do Hokejové síně slávy. Zemřel ve věku 63 let dne 19. ledna 1984.



Kdo byl Max Bentley? Životopis Max Bentley, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Max Bentley

Národnost: kanadská
Datum narození: 1. března 1920
Místo narození: Delisle
Datum úmrtí: 19. ledna 1984

Popis osobnosti Max Bentley můžete sdílet s vašimi sledujícími na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Fixace? Znáte pojem Pojistný podvod? Znáte definici termínu Ecce homo? Vzpomenete si na definici slova LMD?

Klíčová slova: wikipedie, wiki, životopis, život, národnost, kde se narodil Max Bentley?, vysvětlení, kdy se narodil Max Bentley?, Max Bentley, místo narození, Max Bentley, lexikon, narození, informace, nežijící, sport

Pojem Max Bentley je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Max Bentley v následujících vyhledávačích

Hledejte bez špehování slovo Max Bentley ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Max Bentley na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Max Bentley ve Wikimedia Commons

Najít výraz Max Bentley ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Max Bentley v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Max Bentley například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Max Bentley

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo byl Max Bentley? Kdy se narodil Max Bentley? Kde se narodil Max Bentley? Kdy zemřel Max Bentley? Max Bentley patří do kategorie Sport

Kategorie sport, basketbalistka, max Bentley, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Max Bentley dejme tomu třeba na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Max Bentley i v jiné kategorii než je sport.