Kdo je to?
Kdo je Ons Džabúrová? Životopis Ons Džabúrová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Ons Džabúrová

Kdo je Ons Džabúrová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ons Džabúrová je tuniská profesionální tenistka. Džabúrová se narodila v srpnu 1994 ve městě Ksar Hellar na severovýchodě země.
S tenisem začala poměrně brzo. Její rodina ji ve sportu podporovala a díky tomu se brzy stala profesionální hráčkou (2012).
První větší úspěch Džabúrová zaznamenala roku 2008 na juniorském turnaji Petits Ducs ve francouzském Dijonu, kde zvítězila, čímž se stala dvojnásobnou mistryní Afriky do 16 let. O dva roky později se dostala až do finále juniorského French Open 2010 ve dvouhře. V dalším roce juniorské French Open 2011 vyhrála. Ve finále porazila tenistku Mónicu Puigovou.
Od roku 2012 soutěží mezi profesionály na okruhu WTA a ITF. Doposud vyhrála na okruhu WTA čtyři tituly ve dvouhře. Na okruhu ITF si připsala již jedenáct titulů ve dvouhře a jeden ve čtyřhře.
Jako reprezentantka Tuniska se zúčastnila Letních Olympijských her 2012 v Londýně a v roce 2016 v brazilském Riu.
Mezi největší úspěchy Džabúrové v profesionální kariéře patří finále dvouhry na US Open 2022, kde prohrála ve finále s polskou tenistkou Igou Świątekovou. Zahrála si také dvě finále ve dvouhře na Wimbledonu po sobě, a to v letech 2022-2023. Poprvé v roce 2022 nestačila na tenistku z Kazachstánu Jelenu Rybakinovou a roku 2023 na Češku Markétu Vondroušovou. Na Australian Open a French Open se dostala nejdále do čtvrtfinále.
Džabúrová se doposud nejlépe umístila v žebříčku WTA na 2. místě ve dvouhře v červnu 2022. Ve čtyřhře se zatím nejlépe umístila na 116. místě v únoru 2020.
Roku 2021 se po výhře na turnaji v Birminghamu stala vůbec první Arabkou, která získala titul na okruhu WTA.
Roku 2011 se připojila k tuniskému týmu pro zápasy ve Fed Cupu. Džabúrová nejčastěji hrává s tenisovou raketou značky Wilson.
Dříve ji trénoval Bertrand Perret. Nyní je jejím trenérem Džabúrové Issam Jellali.
Ve dvaceti letech se provdala za rusko-tuniského šermíře Karima Kamouna, který působí také jako její kondiční trenér.
V anketě London Arabia Organisation, konané v Londýně 2019, byla zvolena Arabkou roku ve sportu.
V roce 2020 Ons Džabúrová uzavřela smlouvu s leteckou společností Qatar Airways.



Kdo je Ons Džabúrová? Životopis Ons Džabúrová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Ons Džabúrová

Národnost: tuniská
Datum narození: 28. 8. 1994
Místo narození: Ksar Hellal, Tunisko

Líbí se stručný životopis s osobou Ons Džabúrová? Pak se podělte s jinými lidmi na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Fleece? Znáte pojem YMCA? Víte co je Privilegium? Vzpomenete si na definici slova Majdan?

Klíčová slova: národnost, sport, život, místo narození, vysvětlení, Ons Džabúrová, wikipedie, biografie, kde se narodila Ons Džabúrová?, lexikon, popis, narození, osobnosti, zajímavosti, datum narození, kdy se narodila Ons Džabúrová?

Pojem Ons Džabúrová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín Ons Džabúrová ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Ons Džabúrová ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Ons Džabúrová na Youtube

Najít slovo Ons Džabúrová na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ons Džabúrová ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Ons Džabúrová například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Ons Džabúrová? Stručná biografie

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Ons Džabúrová? Kdy se narodila Ons Džabúrová? Kde se narodila Ons Džabúrová? Ons Džabúrová patří do kategorie Sport

Kategorie sport, formule, ons Džabúrová, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Ons Džabúrová třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ons Džabúrová i v jiné kategorii než je sport.