Kdo je to?
Kdo je Petr Mrázek? Životopis Petr Mrázek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Petr Mrázek

Kdo je Petr Mrázek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petr Mrázek je český profesionální hokejový brankář. Narodil se v Ostravě, kde také započal profesionální kariéru v extraligovém klubu HC Vítkovice Steel v sezoně 2007/2008. Petr Mrázek obdržel v roce 2009 nabídku ze severoamerické soutěže OHL (Ontario Hockey League) od týmu Ottawa 67’s. Po dobrých výkonech si jej na konci sezony vyhlédl do svých řad klub z NHL Detroit Red Wings, kde Mrázek podepsal tříletý kontrakt. I přesto hrával v sezoně 2011/2012 stále v OHL. Podepsal smlouvu s týmem Rapids Griffins, který je přidružený právě s týmem Detroit Red Wings. Sezonu 2012/2013 Mrázek začal s dalším přidruženým týmem Detroitu, a to s týmem Toledo Walleye, hrající EHCL – East Coast Hockey League. V roce 2013 se konečně dočkal debutu za tým Detroit Red Wings. V roce 2014 prodloužil s Detroitem smlouvu o další rok a v roce 2016 dokonce o další dva roky. Po šesti letech byl Mrázek v roce 2018 vyměněn do týmu Philadelphia Flyers, odkud po roce přestoupil do týmu Carolina Hurricanes. Petr zde působí již třetí sezonu. Mrázek si zahrál na juniorském mistrovství světa v ledním hokeji, kde Česká republika skončila na třetím místě a Mrázek byl také zvolen nejlepším brankářem šampionátu. Díky tomuto výkonu si jej trenér seniorské České reprezentace Alois Hadamczik vybral jako třetího brankáře na Mistrovství světa (2012). Celkem byl Petr Mrázek na třech mistrovstvích světa (2012, 2016, 2017).



Kdo je Petr Mrázek? Životopis Petr Mrázek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Petr Mrázek

Národnost: česká
Datum narození: 14. 2. 1992
Místo narození: Ostrava, Slezsko, Česká republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Petr Mrázek se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte termín Persona non grata? Znáte termín Fládrování? Vzpomenete si na definici slova Senča? Víte, co je to Senča?

Klíčová slova: popis, místo narození, vysvětlení, národnost, lexikon, kde se narodil Petr Mrázek?, wikipedie, kdy se narodil Petr Mrázek?, sport, život, zajímavosti, kdo je Petr Mrázek?, životopis, osobnost, osobnosti, biografie

Pojem Petr Mrázek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Petr Mrázek zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat videa s názvem Petr Mrázek na Youtube

Zkusit najít termín Petr Mrázek ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Petr Mrázek na Google.cz

Hledat frázi Petr Mrázek ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít frázi Petr Mrázek ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Mrázek například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Petr Mrázek

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Petr Mrázek? Kdy se narodil Petr Mrázek? Kde se narodil Petr Mrázek? Petr Mrázek je v kategorii Sport

Kategorie sport, běžkyně, petr Mrázek, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Petr Mrázek dejme tomu např. v české Wikipedii, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Mrázek i v jiné kategorii než je sport.