Kdo je to?
Kdo je Šárka Strachová? Životopis Šárka Strachová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Šárka Strachová

Kdo je Šárka Strachová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Šárka Strachová, rozená Záhrobská, je bývalá česká alpská lyžařka, která se specializovala na slalom.
Šárka se narodila 11. února 1985 v krkonošské obci Benecko na Jilemnicku. Toto prostředí jí také pomohlo vybrat si sport, který se jí líbil - lyžování. Věnovala se mu od čtyř let, přivedl ji k němu její otec Petr Záhrobský, který ji také dlouhá léta trénoval a dovedl ji k prvním úspěchům. Základní školu studovala v zimě v Krkonoších, v letním období pak v Praze.
Na svých prvních velkých závodech ve světovém poháru poprvé startovala v 17 letech, postupně získala bronz ve slalomu na MS v Santa Catarině v roce 2005, zlatou medaili v téže disciplíně Åre v roce 2007 a stříbro z Val d\'Isere v roce 2009. Nicméně i když ji k těmto úspěchům dovedl její otec, rozešla se s ním (jako trenérem), protože ji údajně přetěžoval. Jejím novým trenérem se stal kondiční trenér a bývalý veslař Antonín Strach a v týmu byli ještě dva asistenti: Miloš Machytka a Pavel Kubričan, a dále fyzioterapeutka Dita Schönfeldová. S otcem pak měla ještě spory ohledně peněz, které byly určeny na přípravu na olympijské hry a které jí otec nedal; po této příhodě se rozešli jak manažersky (otec jí přestal dělat manažera), tak i lidsky. K jejím úspěchům za nového trenéra patří například bronz z OH ve Vancouveru 2010. Na zahajovacím ceremoniálu v OH v Soči 2014 nesla českou vlajku. V roce 2015 byl dotočen a měl premiéru film o jejím životě s názvem Dvě minuty mého života. O dva roky nato oznámila, že končí svou kariéru. V roce 2020 byla zvolena předsedkyní Českého klubu fair play. V současné době vede kliniku celostní medicíny s přesným názvem Klinika celostní terapie a sportu.
V osobním životě je provdaná za svého bývalého trenéra Antonína Stracha a mají spolu dceru Emu. Tři nevlastní děti má také díky prvnímu manželství svého muže.



Kdo je Šárka Strachová? Životopis Šárka Strachová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Šárka Strachová

Národnost: česká
Datum narození: 11. 2. 1985
Místo narození: Benecko (Krkonoše)

Popis osobnosti Šárka Strachová můžete sdílet s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Víte co je Dědická smlouva? Vzpomněli byste si co znamená slovo Prameniště? Rozumíte pojmu Java? Víte co je Gogouni?

Klíčová slova: wiki, popis, sport, osobnosti, informace, Šárka Strachová, zajímavosti, kdo je Šárka Strachová?, Šárka Strachová, sport, biografie, wikipedie, národnost, vysvětlení, místo narození, kde se narodila Šárka Strachová?

Pojem Šárka Strachová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Hledat heslo Šárka Strachová ve Wikislovníku

Najít heslo Šárka Strachová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo Šárka Strachová na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Šárka Strachová ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Šárka Strachová ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Šárka Strachová například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Šárka Strachová

Teďka už zajisté víte Kdo je to Šárka Strachová? Kdy se narodila Šárka Strachová? Kde se narodila Šárka Strachová? Šárka Strachová se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, judista, Šárka Strachová, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Šárka Strachová např. na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Šárka Strachová i v jiné kategorii než je sport.