Kdo je to?
Kdo je Tomáš Plekanec? Životopis Tomáš Plekanec, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Plekanec

Kdo je Tomáš Plekanec? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Plekanec je profesionální hokejista, dlouholetý útočník týmu Montreal Canadiens a kladenský odchovanec. Na Kladně prošel všemi mládežnickými kategoriemi a v sezóně 1998/1999 odehrál několik prvních zápasů v české extralize. V následujících letech se napevno usadil v kladenském týmu a v sezóně 2001/2002 si připsal 38 kanadských bodů. Po bodově úspěšné sezóně zkusil štěstí v zámoří a od roku 2002 hrál ve farmářské lize AHL za klub Hamilton Bulldogs. I v zámoří se mu dařilo sbírat body a v sezóně 2004/2005 získal 64 kanadských bodů.
Plekanec si svými výkony řekl o pozornost slavného kanadského klubu Montreal Canadiens a z farmy přešel do hlavního týmu. V sezóně 2005/2006 se napevno usadil v základní sestavě a celou kariéru v NHL strávil v dresu Montrealu, což je výjimečný příklad klubové věrnosti. Výjimkou byl jen rok 2017, kdy odehrál několik zápasů za Toronto Maple Leafs. Díky pravidelnému bodování a urputné a bojovné povaze se stal jedním z nejoblíbenějších hráčů. Nejlepší sezónu prožil v letech 2009/2010, kdy si v 82 zápasech připsal 70 kanadských bodů. Během výluky NHL v sezóně 2012/2013 se vrátil do rodného Kladna, za které si připsal 46 bodů v 32 zápasech.
V roce 2018 Plekanec ukončil kariéru v NHL a definitivně se vrátil do české extraligy. Nejdříve hrál za Kometu Brno, ale poté přešel do Kladna, ve kterém hrál s dalším slavným odchovancem Jaromírem Jágrem. Navzdory vyššímu věku sbírá body i v nejvyšší české soutěži a pomáhá Kladnu s udržením extraligy. Vedle úspěšné kariéry v NHL má medaile i z reprezentačních akcí. Už v roce 2001 získal zlatou medaili z mistrovství světa juniorů. V roce 2006 pomohl vybojovat stříbrné medaile z mistrovství světa a v letech 2011 a 2012 bronzové medaile. Dnes žije s bývalou tenistkou Lucií Šafářovou a má čtyři děti.



Kdo je Tomáš Plekanec? Životopis Tomáš Plekanec, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Plekanec

Národnost: česká
Datum narození: 31. října 1982
Místo narození: Kladno

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Tomáš Plekanec? s kolegy na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Biotop? Víte co je Jarmulka? Znáte pojem Free running? Vzpomněli byste si co označuje výraz Velká koalice?

Klíčová slova: sport, kde se narodil Tomáš Plekanec?, osobnosti, vysvětlení, sport, život, kdy se narodil Tomáš Plekanec?, zajímavosti, lexikon, kdo je Tomáš Plekanec?, osobnost, narození, popis, biografie, místo narození, informace

Pojem Tomáš Plekanec je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Zkusit najít slovo Tomáš Plekanec ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Tomáš Plekanec ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Tomáš Plekanec v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Tomáš Plekanec ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Tomáš Plekanec na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Plekanec například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Tomáš Plekanec?

Nyní již víte Kdo je to Tomáš Plekanec? Kdy se narodil Tomáš Plekanec? Kde se narodil Tomáš Plekanec? Tomáš Plekanec patří do sekce Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Plekanec řekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Plekanec i v jiné kategorii než je sport.