Kdo je to?
Kdo je Vladimír Darida? Životopis Vladimír Darida, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Vladimír Darida

Kdo je Vladimír Darida? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Vladimír Darida je fotbalový záložník. S fotbalem začínal v klubu Viktoria Plzeň. V roce 2010 si za Plzeň zahrál první ligový zápas, když byl povolán na závěrečné minuty proti Českým Budějovicím. Poté byl poslán na hostování do druholigového klubu Baník Sokolov, kde se mu dařilo a během 13 zápasů vstřelil 5 gólů. Plzeňský trenér Pavel Vrba jeho výkony ocenil a od sezóny 2011/2012 se Darida stal pevnou součástí týmu Viktoria Plzeň. Nastoupil do 22 zápasů a dal tři góly. Pomáhal také v evropských soutěžích a díky jeho gólu Plzeň remizovala s německým klubem Schalke 04.
V sezóně 2012/2013 přidal zápasy i góly, protože nastoupil do 29 zápasů a podařilo se mu vstřelit 6 branek. V Evropské lize jedním gólem přispěl k vyřazení italské Neapole. Branku vstřelil také v zápase s tureckým klubem Fenerbahçe Istanbul, ale na postup to nestačilo. V sezóně 2013/2014 stihl za Plzeň odehrát jen šest zápasů, poté totiž přestoupil do týmu SC Freiburg, který hraje nejvyšší německou ligu. Darida nastoupil do 23 zápasů a ve své premiérové sezoně vstřelil 3 góly. V další sezóně se stal pevnou součástí sestavy, odehrál 31 zápasů a dal 6 gólů. Freiburg však sestoupil do druhé ligy a Darida přestoupil do klubu Hertha Berlín, kde podepsal smlouvu na čtyři roky. Také v Berlíně se stal důležitým článkem týmu, odehrál 31 zápasů a dal 5 gólů. Vedle toho přispěl zejména aktivní hrou a zařadil se do ligové špičky, co se týče odběhaných kilometrů za jeden zápas.
Dobrých výkonů v českých i německých klubech si všimla také česká reprezentace. Za A-tým české reprezentace nastoupil poprvé v roce 2012 v přátelském zápase s Izraelem a přihrál na vítězný gól. V roce 2012 se Darida zúčastnil EURA. Nastoupil až ve čtvrtfinále proti Portugalsku, které český tým prohrál 0:1 a vypadl. Na EURU v roce 2016 už odehrál všechny tři zápasy základní skupiny. Další zápasy nepřidal, protože český tým nepostoupil ze skupiny. Také na EURU hraném v roce 2021 byl důležitým hráčem a nastoupil do všech zápasů základní skupiny. Poté kvůli zranění vynechal osmifinále a nastoupil až ve čtvrtfinále s Dánskem. Český tým však vypadl a Darida následně ukončil reprezentační kariéru.



Kdo je Vladimír Darida? Životopis Vladimír Darida, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Vladimír Darida

Národnost: česká
Datum narození: 8. srpna 1990
Místo narození: Plzeň

Zaujala vás biografie osobnosti Vladimír Darida? Potom se podělte s přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Víte, co je to Sebevědomí? Pamatujete si definici pojmu Chalva? Vzpomněli byste si na význam slova 3D Secure? Vzpomněli byste si co znamená slovo Výuční list?

Klíčová slova: sport, osobnosti, život, životopis, kdo je Vladimír Darida?, kde se narodil Vladimír Darida?, Vladimír Darida, lexikon, informace, sport, datum narození, vysvětlení, místo narození, biografie, zajímavosti, popis

Pojem Vladimír Darida je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Vladimír Darida

Hledat heslo Vladimír Darida ve Wikipedii

Vyhledat heslo Vladimír Darida ve Wikislovníku

Vyhledat termín Vladimír Darida v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Vladimír Darida na Youtube

Zkusit najít výraz Vladimír Darida ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Vladimír Darida například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Vladimír Darida?

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Vladimír Darida? Kdy se narodil Vladimír Darida? Kde se narodil Vladimír Darida? Vladimír Darida patří do kategorie Sport

Kategorie sport, lyžař, vladimír Darida, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Vladimír Darida dejme tomu například na stránkách Wikipedie, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Vladimír Darida i v jiné kategorii než je sport.