Kdo je to?
Kdo je Hana Lipovská? Životopis Hana Lipovská, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Hana Lipovská

Kdo je Hana Lipovská? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Hana Lipovská je ekonomka a členka Rady České televize. Nejdříve studovala na gymnáziu v Blansku. Poté zamířila do Brna, přesněji na Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity. Zde vystudovala hospodářskou politiku a v současnosti působí jako asistentka na katedře ekonomie. Vedle výzkumné a pedagogické činnosti v oblasti ekonomie se aktivně zabývá politikou. Od roku 2015 pracovala jako analytička pro Institut Václava Klause, tedy pro společnost, kterou založil bývalý prezident Václav Klaus a jeho kolegové z politiky. V roce 2019 spolupráci s Institutem ukončila a od roku 2020 zasedá ve správní radě Institutu svobody a demokracie, který založila novinářka a bývalá politička Jana Bobošíková.
Lipovská se stala mediálně známou poté, co se rozhodla kandidovat do Rady České televize. Kandidatura byla od počátku kontroverzní pro její politické vazby a názory, které zpochybňují význam veřejnoprávních médií. Nakonec byla nominována Českou biskupskou konferencí, což někteří představitelé církve kritizovali. Kardinál Dominik Duka nominaci naopak podpořil. V roce 2020 ji Poslanecká sněmovna v tajné volbě zvolila do Rady ČT. Rovněž její činnost coby radní ČT provázejí kontroverze a kritika, zejména kvůli odvolání dozorčí rady bez udání důvodu, spojení s politiky nebo častým útokům na generálního ředitele Petra Dvořáka. Navzdory častým obviněním se u Dvořáka zatím žádné pochybení neprokázalo. Poslední mediálně známou kontroverzí Hany Lipovské bylo poskytnutí policejní ochrany, údajně kvůli strachu o život založeném na kritice na sociálních sítích.



Kdo je Hana Lipovská? Životopis Hana Lipovská, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Základní informace o osobě Hana Lipovská

Národnost: česká
Datum narození: 9. listopadu 1990
Místo narození: Letovice

Líbí se stručný životopis s osobou Hana Lipovská? Pak se podělte s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Elevace? Víte, co je to Hematologie? Vzpomenete si na definici slova Rooibos? Rozumíte pojmu Quo vadis?

Klíčová slova: kdo je Hana Lipovská?, wikipedie, kde se narodila Hana Lipovská?, život, vysvětlení, životopis, lexikon, datum narození, kdy se narodila Hana Lipovská?, národnost, biografie, politika, narození, osobnosti, popis, Hana Lipovská

Pojem Hana Lipovská je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Hana Lipovská ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Hana Lipovská ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Hana Lipovská na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Hana Lipovská ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Hana Lipovská v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Hana Lipovská například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve Wikipedii nebo v Lingea slovnících.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Hana Lipovská

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Hana Lipovská? Kdy se narodila Hana Lipovská? Kde se narodila Hana Lipovská? Hana Lipovská se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, poslanec muž, hana Lipovská, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Hana Lipovská řekněme v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Hana Lipovská i v jiné kategorii než je politika.