Kdo je to?
Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis Adam Sebastian Helcelet, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Adam Sebastian Helcelet

Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Adam Sebastian Helcelet je český atlet, sedmibojař a desetibojař. Helcelet se narodil v Turnově do rodiny, jejíž předkové byli šlechtického rodu. Jeho příbuzným byl Jan Helcelet – vysokoškolský profesor, lékař a také zakladatel brněnského Sokola v roce 1862. Dětství prožil v obci Olešnice v Českém ráji nedaleko Turnova. V Turnově také začal trénovat atletiku. V osmnácti letech se pod vedením trenéra a legendárního desetibojaře Tomáše Dvořáka zúčastnil juniorského Mistrovství Evropy v Srbsku v Novém Sadu, kde skončil na osmém místě (2009). Helcelet zažil velmi úspěšný rok 2011, kdy získal zlato na Mistrovství České republiky v desetiboji a také stříbro na Halovém Mistrovství České republiky v sedmiboji. O rok později zopakoval druhé místo na HMČR 2012. Od té doby slavil na HMČR celkem čtyřikrát zisk zlaté medaile (2013, 2015, 2016, 2017) a dvě stříbrné medaile ze sedmiboje (2018, 2020), tři bronzové medaile ve skoku dalekém (2014, 2015, 2022) a dvě stříbrné medaile v běhu na 60 m překážek (2017, 2022). Na Mistrovství Evropy do 23 let (2013) vybojoval bronzovou medaili v desetiboji, v roce 2016 na ME získal stříbrnou medaili. V sedmiboji na Halovém ME v atletice 2017 vybojoval bronzovou medaili. Helcelet se zúčastnil Letních Olympijských her v Tokiu 2021 a skončil na celkovém šestnáctém místě. Jeho osobní rekord v desetiboji je 8 291 bodů a v halovém sedmiboji 6 188 bodů. Několikrát během kariéry musel odstoupit ze závodů kvůli problémům s achilovou patou.
Helcelet v současné době závodí za tým PSK Olymp Praha, kde ho trénuje bývalý český vícebojař Josef Karas.
Helcelet je od roku 2019 ženatý s českou atletkou Denisou Ščerbovou. V roce 2018 se páru narodila dcera Evelin. Druhá dcera Anastasie se narodila roku 2021.



Kdo je Adam Sebastian Helcelet? Životopis Adam Sebastian Helcelet, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Adam Sebastian Helcelet

Národnost: česká
Datum narození: 27. 10. 1991
Místo narození: Turnov, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Adam Sebastian Helcelet? Pak se podělte s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Kalvárie? Znáte pojem Sylabus? Víte co je Den Země? Vzpomenete si na definici slova Defragmentace?

Klíčová slova: život, životopis, wikipedie, biografie, osobnosti, datum narození, Adam Sebastian Helcelet, osobnost, vysvětlení, lexikon, sport, wiki, národnost, kdy se narodil Adam Sebastian Helcelet?, Adam Sebastian Helcelet, kdo je Adam Sebastian Helcelet?

Pojem Adam Sebastian Helcelet je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Adam Sebastian Helcelet

Zkusit najít heslo Adam Sebastian Helcelet ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Adam Sebastian Helcelet ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Adam Sebastian Helcelet ve Wikipedii

Najít výraz Adam Sebastian Helcelet ve vyhledávači Yahoo

Najít pojem Adam Sebastian Helcelet ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Adam Sebastian Helcelet například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Životopis, kdo je Adam Sebastian Helcelet? Stručná biografie

Teďka už zajisté víte Kdo je to Adam Sebastian Helcelet? Kdy se narodil Adam Sebastian Helcelet? Kde se narodil Adam Sebastian Helcelet? Adam Sebastian Helcelet je v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoistka, adam Sebastian Helcelet, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Adam Sebastian Helcelet kupříkladu v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Adam Sebastian Helcelet i v jiné kategorii než je sport.