Kdo je to?
Kdo je Bo Jackson? Životopis Bo Jackson, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Bo Jackson

Kdo je Bo Jackson? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bo Jackson byl americký atlet a bývalý profesionální fotbalista a baseballista. Narodil se jako osmé z deseti dětí. V mládí exceloval ve sportu a stal se hvězdou na střední škole, kde hrál americký fotbal, basketbal a baseball.
Bo Jackson se narodil jako Vincent Edward Jackson, ale jeho bratr mu dal přezdívku Bo, kterou se rozhodl používat.
Po absolvování střední školy začal hrát fotbal na Auburnské univerzitě, kde se stal jedním z nejúspěšnějších hráčů v historii univerzitního fotbalu. V roce 1986 byl draftován týmem Tampa Bay Buccaneers, ale odmítl podepsat smlouvu a rozhodl se hrát baseball. V letech, kdy hrál za fotbalový tým Auburn Tigers, naběhal 4 303 yardů, což byl čtvrtý nejlepší výkon v historii Southeastern Conference (SEC).
V roce 1986 podepsal smlouvu s týmem Kansas City Royals a začal hrát profesionální baseball. Během své kariéry hrál také za týmy Chicago White Sox a California Angels. Jackson byl jedním z nejlepších hráčů své doby a byl třikrát vybrán do All-Star týmu. byl prvním hráčem v historii, který byl do tohoto týmu vybrán v baseballu i americkém fotbale.
Kromě baseballu se Jackson věnoval americkému fotbalu. V roce 1987 podepsal smlouvu s týmem Los Angeles Raiders a stal se jedním z nejlepších hráčů ligy. Majitel tohoto týmu, Al Davis, souhlasil, že Jacksonovi zaplatí plat na plný úvazek a zároveň mu umožní vynechat zápasy na začátku sezóny, aby dokončil své roční baseballové závazky.
V letech 1989 a 1990 se stal známým také díky kampani Bo Knows, sérií reklam Nike, v hlavní roli s Jacksonem po boku hudebníka Bo Diddleyho, propagující cross-trainingové atletické boty pojmenované po Jacksonovi.
Zahrál si v několika filmech a televizních pořadech, včetně The Chamber a Married with Children.
Bo Jackson je známý svou neuvěřitelnou atletickou schopností a fyzickou kondicí. Vyskočil do výšku 1,91 metru, dokázal běžet 40 yardů za méně než 4,1 sekundy a dokázal zvednout 181 kg na bench pressu.
V lednu roku 1991 si během play-off hry Raiders poranil kyčel a výsledné zhoršení kloubu vedlo k tomu, že ž nikdy nehrál v NFL. Následně byl propuštěn Royals a tři dílčí sezóny hrál za Chicago White Sox a California Angels se smíšenými výsledky před odchodem do důchodu v roce 1995.
Po skončení kariéry se Jackson věnoval podnikání a charitě. V roce 1993 založil charitativní organizaci Bo Jackson Give Me a Chance Foundation, která pomáhá dětem a mladým lidem získat vzdělání a podporuje sportovní programy pro děti. V roce 2015 se zúčastnil se reality show The Celebrity Apprentice, kde se snažil získat peníze pro charitativní organizaci
Bo Jackson byl nejen vynikajícím sportovcem, ale také oddaným manželem a otcem. Jeho rodinný život byl pro něj vždy prioritou a věnoval se mu s maximální péčí.
Roku 1987 se oženil s Lindou, která pracovala jako rehabilitační poradkyně. S ní má tři děti – syny Garretta a Nicholase a dceru Morgan. Po skončení kariéry se Jackson přestěhoval se svou rodinou do Burr Ridge v Illinois, kde žili společně a vychovávali své děti.
Bo Jackson byl pro své děti velkou inspirací a vždy podporoval jejich zájmy a sny. Jeho syn Garrett se také stal úspěšným sportovcem a hrál americký fotbal na Auburnské univerzitě, stejně jako jeho otec. V roce 2020 podepsal smlouvu s týmem Kansas City Chiefs.
Morgan Jackson se věnovala gymnastice a v roce 2013 se stala mistryní státu Illinois v kategorii žen. Nicholas Jackson hrál fotbal a zúčastnil se několika vysokoškolských zápasů.
Bo Jackson je považován za jednoho z nejtalentovanějších sportovců v historii a je uveden v National Baseball Hall of Fame and Museum a College Football Hall of Fame.



Kdo je Bo Jackson? Životopis Bo Jackson, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Bo Jackson

Národnost: americká
Datum narození: 30. listopadu 1962
Místo narození: Bilmingham, Alabama

Sdílejte tuto stránku s osobností Bo Jackson s přáteli a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Wi-fi? Znáte definici termínu Anorexie? Znáte termín Estrogen? Pamatujete si definici pojmu Pandemie?

Klíčová slova: osobnosti, narození, životopis, zajímavosti, národnost, Bo Jackson, život, biografie, informace, sport, kde se narodil Bo Jackson?, popis, wikipedie, sport, kdo je Bo Jackson?, vysvětlení

Pojem Bo Jackson je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Bo Jackson hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat heslo Bo Jackson ve Wikislovníku

Hledat slovo Bo Jackson ve vyhledávači Yandex

Najít termín Bo Jackson ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Bo Jackson ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Bo Jackson ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Bo Jackson například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve Wikipedii, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Bo Jackson? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Bo Jackson? Kdy se narodil Bo Jackson? Kde se narodil Bo Jackson? Bo Jackson je v kategorii Sport

Kategorie sport, gymnastka postoj, bo Jackson, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Bo Jackson dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Bo Jackson i v jiné kategorii než je sport.