Kdo je to?
Kdo je Boris Becker? Životopis Boris Becker, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Boris Becker

Kdo je Boris Becker? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Boris Franz Becker byl německý profesionální tenista, trojnásobný vítěz Wimbledonu ve dvouhře, dvojnásobný vítěz US Open, vítěz Australian Open a olympijský vítěz ve čtyřhře na Letních Olympijských hrách v Barceloně 1992. Becker se narodil v západoněmeckém městě Leimen a od malička hrál tenis. Teprve v 17 letech si poprvé zahrál na turnaji Wimbledon 1985 a jako nejmladší vítěz historie jej dokonce vyhrál (17 let). Ve stejném roce zvítězil v turnajích v Cincinnati a Queen’s Club. V následujícím roce svůj triumf z předešlého ročníku Wimbledonu zopakoval a stal se tak dvojnásobným šampionem tohoto prestižního turnaje teprve v 18 letech. Roku 1986 vyhrál ještě dalších 5 turnajů (Canadian Open, Paris Indoor, Chicago, Sydney Indoor a Tokyo Indoor). Během let 1987 a 1988 dvakrát zvítězil v turnajích v Indian Wells a Queen’s Club. Další vítězství získal v Miláně (1987), na turnaji Masters, Dallas, Stockholm, Tokyo Indoor a Indianapolis.
Třetí a čtvrtý grandslamový titul získal na turnaji Wimbledon a poprvé na US Open roku 1989. Další úspěchy přidal na Paris Indoor, v Miláně a Philadelphii. Roku 1990 přidal dalších 5 vítězství v turnajích. V roce 1991 se díky vítězství na US Open (pátý grandslamový titul) poprvé dostal na 1. místo v žebříčku ATP ve dvouhře.
Roku 1992 se zúčastnil Letních Olympijských her v Barceloně a ve čtyřhře spolu s krajanem Michaelem Stichem získali zlatou medaili. V letech 1992, 1993, 1994 a 1995 zvítězil celkem ve 13 turnajích na světě. Šestý a poslední grandslamový titul slavil Becker v roce 1996 na Australian Open. V onom roce vyhrál ještě další 4 turnaje. Za svou kariéru zvítězil Becker ve 49 turnajích ATP. Roku 2003 uvedli Borise Beckera do Mezinárodní tenisové síně slávy. V letech 2013-2016 trénoval světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče.



Kdo je Boris Becker? Životopis Boris Becker, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Boris Becker

Národnost: německá
Datum narození: 22. 11. 1967
Místo narození: Leimen, Západní Německo

Líbí se stručný životopis s osobou Boris Becker? Pak se podělte s dalšími lidmi na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Remdesivir? Znáte pojem Ketodieta? Víte co je Pneumonie? Vzpomenete si na definici slova Affiliate?

Klíčová slova: zajímavosti, místo narození, Boris Becker, narození, život, sport, životopis, biografie, kdy se narodil Boris Becker?, osobnosti, informace, osobnost, wiki, lexikon, Boris Becker, kdo je Boris Becker?

Pojem Boris Becker je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít termín Boris Becker ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Boris Becker ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Boris Becker ve Wikislovníku

Najít pojem Boris Becker v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Najít výraz Boris Becker ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Boris Becker například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Boris Becker?

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Boris Becker? Kdy se narodil Boris Becker? Kde se narodil Boris Becker? Boris Becker se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, horolezec, boris Becker, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Boris Becker kupř. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Boris Becker i v jiné kategorii než je sport.