Kdo je to?
Kdo je David Beckham? Životopis David Beckham, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

David Beckham

Kdo je David Beckham? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

David Beckham je bývalý anglický fotbalový záložník (fotbalista, který hraje uprostřed fotbalového hřiště a může plnit jak útočné, tak obranné funkce).
David se narodil 2. května 1975 v Londýně v rodině nadšených fotbalových fanoušků. Oba rodiče - otec Ted Beckham, který pracoval jako montér, i maminka Sandra West, jež se živila jako kadeřnice - totiž milovali fotbalový klub Manchester United a nevynechali jediný jeho zápas. Malý David se tak do fotbalu zamiloval také a odmala jej hrál. V Manchesteru se poprvé představil, když mu bylo sedmnáct, předtím hrál za různé mládežnické kluby. V Manchesteru pak působil dlouhých 11 sezón, odehrál za něj 265 zápasů a vstřelil 62 gólů. Jednou s ním vyhrál Ligu mistrů UEFA a šestkrát ligový titul. Po těchto úspěších přestoupil do Realu Madrid, přestup stál 37 500 000 eur. V Realu odehrál čtyři sezóny, 116 zápasů a dal 13 gólů. Potom přestoupil do amerického Los Angeles Galaxy, tam odehrál 5 sezón, 98 zápasů a vstřelil 18 gólů. V roce 2013 přestoupil do svého posledního klubu, francouzského Paris Saint-Germain. Podílel se na jeho vítězstvích proti Olympique Marseille, odehrál 10 zápasů a přihrál na jeden gól. V této sezóně ale také oznámil ukončení kariéry.
Během svého působení v klubech se dočkal mnoha ocenění ve sportovním světě, a to nejen za asi nejlépe zahrávané přímé kopy a další lahůdky, které svým fanouškům pravidelně servíroval (centrované míče, které s obdivuhodnou přesností našly vždy vhodného spoluhráče), ale i za fair play. Dvakrát se umístil na druhém místě v anketě Fotbalista roku, v roce 2004 byl dokonce nejlépe placeným fotbalistou na světě, a nejlepší fotbalista všech dob Pelé jej zařadil mezi 125 nejlepších fotbalových hráčů světa.
V osobním životě je ženatý, jeho žena se za svobodna jmenovala Victoria Caroline Adams, dnes tedy Victoria Beckham (je známá jako zpěvačka ze skupiny Spice Girls, modelka a návrhářka). Mají spolu čtyři děti - tři syny: Brooklyna, Romea a Cruze, a dceru Harper.



Kdo je David Beckham? Životopis David Beckham, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě David Beckham

Národnost: britská
Datum narození: 2. 5. 1975
Místo narození: Londýn

Sdílejte tuto stránku s osobností David Beckham s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Impetigo? Vzpomenete si na definici slova Oidipovský komplex? Znáte definici termínu Životospráva? Vzpomněli byste si na význam slova Dřík?

Klíčová slova: wikipedie, kdy se narodil David Beckham?, informace, život, lexikon, místo narození, David Beckham, sport, narození, wiki, životopis, osobnosti, zajímavosti, kde se narodil David Beckham?, kdo je David Beckham?, osobnost

Pojem David Beckham je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu David Beckham hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít heslo David Beckham ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo David Beckham v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat výraz David Beckham ve Wikislovníku

Vyhledat výraz David Beckham ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo David Beckham ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo David Beckham například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je David Beckham? Stručná biografie

Teď už víte Kdo je to David Beckham? Kdy se narodil David Beckham? Kde se narodil David Beckham? David Beckham je v kategorii Sport

Kategorie sport, horolezkyně, david Beckham, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka David Beckham dejme tomu třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost David Beckham i v jiné kategorii než je sport.