Kdo je to?
Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis Henrik Lundqvist, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Henrik Lundqvist

Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Henrik Lundqvist je švédský hokejový brankář, narozený ve švédském městečku Åre. Henrik a jeho bratr Joel začali hrát spolu hokej za tým Järpens IF, když bylo Henrikovi 8 let. Oba dva byli vybrání týmem Frölunda, kde začali svou hokejovou kariéru. Za tým Frölunda odehrál Henrik 5 sezón (2000-2005). Během poslední sezóny ve Švédsku Lundqvist zlomil hned 4 národní rekordy (průměrný počet inkasovaných gólů na zápas, % úspěšnost, čas bez inkasovaného gólu a nejvíce vychytaných nul). Stal se nejlepším gólmanem a dokonce i hráčem sezóny. S týmem získal dva ligové tituly (2003, 2005).
V roce 2005 již byl hráčem New York Rangers, kde Lundqvist odehrál 15 sezón. Po třech sezónách podepsal nový šestiletý kontrakt s New York Rangers a stal se nejlépe placeným gólmanem NHL. Po sezóně 2010/11 byl po páté zvolen nejcennějším hráčem Rangers. Hned další sezónu (2011/12) získal Lundqvist Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL. Smlouvu s týmem prodloužil o dalších 7 let (2013). V sezóně 2014/15 vychytal 50. čisté konto v kariéře a dostal se s týmem do finále NHL. Finále prohráli s týmem Los Angeles Kings 1-4 na zápasy. Sezóna 2019/20 byla pro Lundqvista poslední v týmu Rangers. Vedení jej vyplatilo ze smlouvy a stal se tak volným hráčem. Na podzim 2020 podepsal roční kontrakt s týmem Washington Capitals. Kvůli srdečním potížím a následné operaci srdce do sezóny poté již nenastoupil.
V seniorské švédské reprezentaci debutoval v roce 2002. O dva roky později se stal jedničkou na Mistrovství světa 2004, kde s týmem získal stříbrnou medaili a byl vybrán i do all-star týmu turnaje. Na Olympijských hrách v Turíně (2006) vyhrál s týmem zlatou medaili a na Olympiádě v Soči (2016) stříbrnou medaili. Zlato získal ještě na Mistrovství světa 2017.



Kdo je Henrik Lundqvist? Životopis Henrik Lundqvist, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Henrik Lundqvist

Národnost: švédská
Datum narození: 2. 3. 1982
Místo narození: Åre, Švédsko

Líbí se stručný životopis s osobou Henrik Lundqvist? Pak se podělte s dalšími osobami prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Lomený oblouk? Vzpomenete si na definici slova Evangelium? Znáte termín Eternit? Vzpomněli byste si na význam slova Molitan?

Klíčová slova: wiki, osobnosti, sport, kdy se narodil Henrik Lundqvist?, vysvětlení, popis, biografie, datum narození, Henrik Lundqvist, wikipedie, informace, život, kdo je Henrik Lundqvist?, sport, zajímavosti, narození

Pojem Henrik Lundqvist je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem Henrik Lundqvist na Youtube

Hledat výraz Henrik Lundqvist ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Henrik Lundqvist ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Henrik Lundqvist na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Henrik Lundqvist ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Henrik Lundqvist například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Henrik Lundqvist?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Henrik Lundqvist? Kdy se narodil Henrik Lundqvist? Kde se narodil Henrik Lundqvist? Henrik Lundqvist se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, lyžař, henrik Lundqvist, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Henrik Lundqvist řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Henrik Lundqvist i v jiné kategorii než je sport.