Kdo je to?
Kdo je Jonas Vingegaard? Životopis Jonas Vingegaard, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jonas Vingegaard

Kdo je Jonas Vingegaard? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jonas Vingegaard Rasmussen je dánský profesionální cyklista z týmu Team Jumbo-Visma a dvojnásobný vítěz závodu Tour de France z roku 2022 a 2023. Vingegaard se narodil v prosinci 1996 v dánském Hillerslevu do rodiny Clause a Kariny. Má sestru Michelle. V dětství Jonas miloval sporty. Hrál hlavně fotbal a házenou. S cyklistikou začal později.
Od roku 2016 závodil za dánský tým ColoQuick. V devatenácti letech skončil druhý v etapovém závodě Kolem Číny. V těch dobách pracoval také jako dělník ve zpracovatelské továrně na ryby. Nevěděl totiž, jestli jej může cyklistické závodění uživit.
V týmu ColoQuick působil v letech 2016-2018. Poté se v roce 2019 připojil k úspěšnému týmu Jumbo-Visma ze závodů UCI World Tour. Během své první sezóny v novém týmu poprvé zvítězil v UCI World Tour hned v prvním závodě v páté etapě. Následně dokázal vyhrát šestou etapu závodu Tour de Pologne (2019). V následujícím roce debutoval ve svém prvním Grand Tour závodě – španělské Vueltě (2020).
O rok později se poprvé zúčastnil slavného závodu Tour de France 2021. Díky skvělým výkonům v průběhu celého závodu skončil Vingegaard na celkovém druhém místě za prvním Slovincem Tadejem Pogačarem. O rok později dokázal Jonas dokonce závod vyhrát a nechal za sebou Pogačara. Stal se tak teprve druhým vítězem Tour de France z Dánska (naposledy roku 1996). V závodě dominoval i v následujícím ročníku 2023 a stal se podruhé vítězem Tour de France ve dvou sezónách v řadě. Za ním se umístil opět Tadej Pogačar.
V sezóně 2022 poprvé vyhrál v únorovém závodu La Drôme Classic ve Francii.
Jonas Vingegaard je ženatý s manažerkou Trine Marie Hansen, se kterou vychovává dceru Fridu.



Kdo je Jonas Vingegaard? Životopis Jonas Vingegaard, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Jonas Vingegaard

Národnost: dánská
Datum narození: 10. 12. 1996
Místo narození: Hillerslev, Dánsko

Líbí se stručný životopis s osobou Jonas Vingegaard? Pak se podělte s přáteli a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Crossbody? Znáte definici termínu Matematická indukce? Vzpomněli byste si na význam slova Kalvádos? Pamatujete si definici pojmu Aronie?

Klíčová slova: narození, lexikon, sport, život, datum narození, informace, osobnost, wiki, vysvětlení, Jonas Vingegaard, wikipedie, osobnosti, kde se narodil Jonas Vingegaard?, kdy se narodil Jonas Vingegaard?, životopis, národnost

Pojem Jonas Vingegaard je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat pojem Jonas Vingegaard ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Jonas Vingegaard ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat výraz Jonas Vingegaard ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Jonas Vingegaard ve vyhledávači Qwant

Hledat heslo Jonas Vingegaard na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Jonas Vingegaard například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, ve fulltextu Google.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Jonas Vingegaard? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Jonas Vingegaard? Kdy se narodil Jonas Vingegaard? Kde se narodil Jonas Vingegaard? Jonas Vingegaard je v kategorii Sport

Kategorie sport, golfistka, jonas Vingegaard, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Jonas Vingegaard kupříkladu v projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jonas Vingegaard i v jiné kategorii než je sport.