Kdo je to?
Kdo je Kateřina Emmons? Životopis Kateřina Emmons, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Kateřina Emmons

Kdo je Kateřina Emmons? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kateřina Emmons, rozená Kůrková, je bývalá česká sportovní střelkyně (střílela ze vzduchovky i z malorážky).
Kateřina se narodila 17. listopadu 1983 v Plzni jako dcera Petra Kůrky, což je několikanásobný mistr světa ve střelbě z malorážky. Na další sportovkyni tedy bylo zaděláno, protože Katka tatínka pozorně sledovala odmalička. V juniorském věku vstoupila do klubu Rapid Plzeň. V roce 2001, tedy ve svých 18 letech, získala titul Talent roku. V roce 2002 získala spolu se dvěma spoluhráčkami (Pavlou Habartovou a Kateřinou Beranovou) titul juniorských mistryň Evropy ve střelbě ze vzduchovky. A aby toho nebylo málo, tehdy dokonce vyrovnaly světový rekord, který byl v té době platný. Katka se účastnila celkem 3 olympiád. V roce 2004 na LOH v Řecku skončila na třetím místě ve střelbě ze vzduchovky, v roce 2008 pak na LOH v Pekingu získala zlatou medaili ve střelbě ze vzduchovky a stříbrnou medaili ve střelbě z malorážky. V roce 2012 na LOH v Londýně skončila ve střelbě ze vzduchovky na 4. místě. V letech 2002 a 2004 získala titul Nejlepší sportovní střelec ČR.
V roce 2015 oznámila ukončení kariéry, na čemž se podílelo hned několik faktorů: jednak v té době měla už 2 děti, za druhé byla potřetí těhotná a pak se k tomu přidaly ještě zdravotní potíže z celkového vyčerpání.
Katka je vdaná za střelce Matthewa Emmonse (USA) a mají spolu již čtyři děti: Julii, Martina Henryho, Emmu a Gabrielu Maju. Julie se v dětství věnovala florbalu a flétně, ale třeba na maminku také naváže. Ostatní děti jsou zatím příliš malé, abychom aspoň odhadovali.



Kdo je Kateřina Emmons? Životopis Kateřina Emmons, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Kateřina Emmons

Národnost: česká
Datum narození: 17. 11. 1983
Místo narození: Plzeň

Líbí se stručný životopis s osobou Kateřina Emmons? Pak se podělte s jinými osobami prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Airbrush? Znáte definici termínu Kontraindikace? Znáte termín Erteple? Pamatujete si definici pojmu Horseball?

Klíčová slova: národnost, lexikon, život, popis, Kateřina Emmons, wikipedie, sport, narození, wiki, kde se narodila Kateřina Emmons?, kdo je Kateřina Emmons?, životopis, sport, datum narození, kdy se narodila Kateřina Emmons?, zajímavosti

Pojem Kateřina Emmons je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Najít pojem Kateřina Emmons ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Kateřina Emmons ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Kateřina Emmons ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Kateřina Emmons ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Kateřina Emmons na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Kateřina Emmons například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Životopis, kdo je Kateřina Emmons? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Kateřina Emmons? Kdy se narodila Kateřina Emmons? Kde se narodila Kateřina Emmons? Kateřina Emmons je v kategorii Sport

Kategorie sport, běžkyně, kateřina Emmons, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Kateřina Emmons třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kateřina Emmons i v jiné kategorii než je sport.