Kdo je to?
Kdo je Lukáš Pollert? Životopis Lukáš Pollert, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Pollert

Kdo je Lukáš Pollert? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Pollert je český lékař, bývalý politik a profesionální vodní slalomář, kanoista a zlatý medailista z Letních olympijských her 1992 v Barceloně. Pollert se narodil v březnu 1970 v Praze do sportovní rodiny. Měl další dvě sestry – Veronika a Klára. Sestra Klára Pollertová-Trojanová je herečka a manželka českého herce Ivana Trojana.
Již od dětství Pollerta přitahovaly vodní sporty. Brzy začal závodit ve vodním slalomu. V Praze po maturitě na gymnáziu absolvoval Lékařkou fakultu Univerzity Karlovy.
Mezi největší Pollertovy úspěchy patří zlatá medaile z Letních Olympijských her v Barceloně 1992 v C1 slalomu mužů. Na LOH 1996 v Atlantě vybojoval stříbrnou medaili ve stejné kategorii.
Roku 1993 se Pollert stal celkovým vítězem Světového poháru kategorie C1.
Z Mistrovství Světa 1997 v Brazílii si přivezl stříbrnou medaili v kategorii C1. Jako účastník Mistrovství Evropy si Pollert přivezl dvě stříbrné medaile z kategorie C1 hlídek z let 1996 (Německo - Augsburg) a 2000 (Itálie – Mezzana) a dvě bronzové medaile ze závodů C1 z roku 1998 (ČR – Roudnice nad Labem) a 2000 (Itálie – Mezzana).
Pollert ukončil profesionální kariéru roku 2000. Následně se začal naplno věnovat medicíně. Obě své olympijské medaile prodal (150 000 Kč). Částku věnoval nadaci Drop In.
Práci lékaře vykonával nejprve na interním oddělení a později na urgentním příjmu na Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Poté přijal místo na klinice anesteziologie a resuscitace ve Fakultní nemocnici v Motole.
Několik let Pollert působil jako zastupitel Prahy 6 za ODS (2002-2010).
Lukáš Pollert je ženatý s Pavlou Škutinovou, se kterou vychovává šest dětí – tři dcery (Lea, Juliana, Ema) a tři syny (Metoděj, Antonín, Jan).



Kdo je Lukáš Pollert? Životopis Lukáš Pollert, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Lukáš Pollert

Národnost: česká
Datum narození: 24. 3. 1970
Místo narození: Praha, Československo

Tento text (Lukáš Pollert) můžete samozřejmě sdílet s přáteli a kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Víte co je Kondiční cvičení? Víte co je Fake news? Rozumíte pojmu Meteorologie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Džezva?

Klíčová slova: biografie, kdo je Lukáš Pollert?, sport, místo narození, osobnost, wiki, život, zajímavosti, kde se narodil Lukáš Pollert?, národnost, sport, životopis, kdy se narodil Lukáš Pollert?, vysvětlení, Lukáš Pollert, datum narození

Pojem Lukáš Pollert je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informace o pojmu Lukáš Pollert hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat výraz Lukáš Pollert ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Lukáš Pollert ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Lukáš Pollert na Youtube

Najít slovo Lukáš Pollert v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít Lukáš Pollert ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Pollert například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Životopis, kdo je Lukáš Pollert? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Lukáš Pollert? Kdy se narodil Lukáš Pollert? Kde se narodil Lukáš Pollert? Lukáš Pollert je v kategorii Sport

Kategorie sport, plavkyně , lukáš Pollert, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Lukáš Pollert kupříkladu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Pollert i v jiné kategorii než je sport.