Kdo je to?
Kdo je Steve Yzerman? Životopis Steve Yzerman, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Steve Yzerman

Kdo je Steve Yzerman? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Stephen Gregory Yzerman je bývalý kanadský hokejista, který je také členem hokejové síně slávy a v roce 2017 byl vybrán mezi sto nejlepších hráčů historie NHL. Už jako mladík byl velmi talentovaný, a proto si ho v roce 1983 vybral tým Detroit Red Wings, kde odehrál celou svou profesionální kariéru (22 sezon). Hned v první sezoně se umístil jako druhý v hlasování "objev roku NHL". Po třech letech se stal kapitánem Rudých křídel a vysloužil si také přezdívku The Captain (Kapitán). Stal se z něj také nejdéle hrající kapitán jednoho týmu v celé historii NHL. V sezoně 1988/1989 nasbíral 155 kanadských bodů a stal se nejlepším hráčem NHL. V roce 1996 získal s Detroitem svůj první Stanley Cup a o rok později úspěch zopakoval. Další mistrovská sezona přišla o čtyři roky později a Yzerman měl již na svém kontě tři Stanleyovy poháry. Na olympijských hrách v Salt Lake City v roce 2002 získal s týmem Kanady zlatou medaili. Po konci sezony 2005/06 ukončil hráčskou kariéru, během níž vstřelil 692 gólů, na dalších 1063 přihrál a s celkovým počtem 1 755 bodů se tak stal 6. nejproduktivnějším hráčem celé NHL. I po ukončení hráčské kariéry zůstal věrný Detroitu, kde od roku 2019 pracuje jako generální manažer. Stejnou pozici zaujímá i v kanadské hokejové reprezentaci, která pod jeho dohledem získala v roce 2010 a 2014 na zimních olympijských hrách zlaté medaile.



Kdo je Steve Yzerman? Životopis Steve Yzerman, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Steve Yzerman

Národnost: kanadská
Datum narození: 9. 5. 1965
Místo narození: Cranbrook, Kanada

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Steve Yzerman s vaším okruhem známých osob na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Ostění? Víte co je Plná moc? Vzpomněli byste si co označuje výraz Monarchie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Poplužní dvůr?

Klíčová slova: datum narození, místo narození, osobnost, zajímavosti, národnost, lexikon, Steve Yzerman, Steve Yzerman, biografie, narození, wiki, popis, životopis, kde se narodil Steve Yzerman?, sport, informace

Pojem Steve Yzerman je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Steve Yzerman

Hledat videa s názvem Steve Yzerman na Youtube

Vyhledat termín Steve Yzerman ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Steve Yzerman ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Steve Yzerman v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Steve Yzerman ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Steve Yzerman například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Steve Yzerman

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Steve Yzerman? Kdy se narodil Steve Yzerman? Kde se narodil Steve Yzerman? Steve Yzerman patří do sekce Sport

Kategorie sport, hokejista, steve Yzerman, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Steve Yzerman řekněme v české Wikipedii, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Steve Yzerman i v jiné kategorii než je sport.