Kdo je to?
Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zápasník? Lidé, sport

Zápasník

Co znamená a jaký je význam slova Zápasník?

Zápasník je sportovec, který vyniká zejména svou fyzickou a mentální sílou a také obratností. Tyto schopnosti využívá k tomu, aby přemohl svého soupeře.
Zápas jako sportovní disciplína vznikl již ve starověku. Od té doby se postupně vyvíjel a postupně začaly vznikat nové bojové sporty a bojová umění. Mezi bojové sporty řadíme např. box, kickbox, thajský box, savate (Francie). V asijských kulturách vznikala bojová umění jako karate, aikidó (Japonsko), kung-fu (Čína), eskrima (Filipíny), aj.
Ze samotné podstaty řecko-římského zápasu vznikaly sporty jako brazilské jiu-jitsu, japonské sumó a judo, ruské sambo, wrestling a mnoho dalších.
V některých bojových sportech zápasníci bojují v boxerských rukavicích a s chrániči na zuby, jinde zase v tradičním oděvu – kimonu. Zápasí se v ringu, oktagonu (v kleci) nebo na žíněnkách.
V posledních dekádách se velmi oblíbeným sportem stalo MMA (mixed martial arts), neboli smíšené bojové umění. Zápasník MMA většinou ovládá více než jeden styl boje. Čím více stylů boje zápasník zná, tím větší má výhodu nad svým oponentem. Ve světě sportu jsou zápasníci rozděleni do několika váhových kategorií (muší, lehká, střední, polotěžká, těžká váha, atp.)
Mezi nejúspěšnější MMA zápasníky historie patří Američan Jon Bones Jones, který kombinoval kickbox společně s brazilským jiu-jitsu. Mezi další úspěšné MMA zápasníky patří bratři Nick a Nate Diazovi, irský zápasník Connor McGregor, Khabib Nurmagomedov, Chamzat Chimaev nebo český zápasník Jiří Procházka.
Dvě zlaté olympijské medaile má na svém kontě český judista Lukáš Krpálek.
Ve 20. století se díky filmovému průmyslu stali propagátory bojových umění a sportů herci jako Bruce Lee, Chuck Norris, Jet-Li, Jackie Chan, Jean Claude Van Damme, Sylvester Stallone nebo Steven Seagal.



Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zápasník? Lidé, sport

Definici slova Zápasník můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Životní pojištění? Vzpomněli byste si na význam slova Krendle? Vzpomněli byste si co znamená slovo Státní příslušnost? Znáte definici termínu WinZip?

Klíčová slova: wikipedie, původ slova, co znamená, sport, popis, přesný výraz, přesný výraz, heslo, význam pojmu, význam slova, pojem, lexikon, synonymum, etymologie, sport, Zápasník

Pojem Zápasník je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Hledat heslo Zápasník ve vyhledávači Qwant

Najít výraz Zápasník v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat termín Zápasník ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Zápasník ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Zápasník ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Zápasník například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Co znamená Zápasník? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Nyní již víte Kdo je to Zápasník? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zápasník? Definice pojmu Zápasník je v kategorii Sport

Kategorie sport, lyžař, zápasník, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Zkuste též najít informace výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo kupříkladu v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete delší popis. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je Sport.