Kdo je to?
Kdo je Jakub Vadlejch? Životopis Jakub Vadlejch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jakub Vadlejch

Kdo je Jakub Vadlejch? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jakub Vadlejch je český olympionik, atlet a oštěpař. Vadlejch se narodil v Praze. Od malička se zajímal o atletiku a časem se rozhodl pro hod oštěpem. Poprvé dal o sobě vědět v devatenácti letech v Domažlicích (2009), kdy překonal vlastní juniorský rekord vzdáleností 81,95 metrů. Už v té době byl podle historických tabulek na 4. místě (závodníků do 19 let), ve kterých dominoval Jan Železný.
V následujícím roce Vadlejch v závodě v Kolíně zlepšil svůj rekord na vzdálenost 82,52 metrů (2010). O týden později svůj rekord vylepšil o téměř dva metry, když při Velké ceně města Olomouc hodil oštěp do vzdálenosti 84,47 metrů. I tak skončil na závodech až na třetím místě.
V roce 2015 překonal svůj rekord na 86,21 metrů. Nového rekordu dosáhl v roce 2016 na závodech v japonském Kawasaki (o 55 cm více). O tři měsíce později vylepšil svůj rekord v Kolíně, kdy hodil oštěp do vzdálenosti 87,20 metrů. Jen o pár týdnů později hranici posunul na 88,02 metrů v Paříži.
V další sezóně snad v každém závodě házel oštěp přes hranici 87 metrů. V roce 2017 zaznamenal zatím svůj nejlepší osobní rekord, kdy na Mistrovství světa v atletice v Londýně hodil 89,73 metrů a vybojoval stříbrnou medaili.
Jakub Vadlejch získal zlato celkem čtyřikrát a to v letech 2014, 2015, 2017 a 2019.
Na Olympijských hrách v Tokiu vybojoval Jakub Vadlejch stříbrnou medaili a na zakončovacím ceremoniálu byl českým vlajkonošem.
Doposud se zúčastnil olympijských her v letech 2012, 2016 a 2020.



Kdo je Jakub Vadlejch? Životopis Jakub Vadlejch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Jakub Vadlejch

Národnost: česká
Datum narození: 10. 10. 1990
Místo narození: Praha, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Jakub Vadlejch? Pak se podělte s vašimi kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Transhumanismus? Vzpomněli byste si co znamená slovo Ranžír? Vzpomněli byste si co označuje výraz MP3? Víte co je Hlavatka?

Klíčová slova: narození, wikipedie, datum narození, biografie, kdy se narodil Jakub Vadlejch?, vysvětlení, Jakub Vadlejch, Jakub Vadlejch, sport, osobnosti, osobnost, sport, místo narození, kdo je Jakub Vadlejch?, život, wiki

Pojem Jakub Vadlejch je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat slovo Jakub Vadlejch v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít heslo Jakub Vadlejch na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Jakub Vadlejch ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Jakub Vadlejch ve Wikipedii

Vyhledat heslo Jakub Vadlejch ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Jakub Vadlejch například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Životopis, kdo je Jakub Vadlejch? Stručná biografie

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Jakub Vadlejch? Kdy se narodil Jakub Vadlejch? Kde se narodil Jakub Vadlejch? Jakub Vadlejch je v sekci Sport

Kategorie sport, basketbalistka, jakub Vadlejch, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Jakub Vadlejch dejme tomu například v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jakub Vadlejch i v jiné kategorii než je sport.