Kdo je to?
Kdo je Zuzana Hejnová? Životopis Zuzana Hejnová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Zuzana Hejnová

Kdo je Zuzana Hejnová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Zuzana Hejnová je bývalá česká profesionální atletka, která se zaměřovala na běh na 400 m a 400 m překážek.
Zuzka se narodila 19. prosince 1986 v Liberci. Odmalička měla ráda sport a rodiče ji k němu také vedli. Kromě toho její starší sestra Michaela Hejnová soutěžila ve víceboji, a dokonce se účastnila Letních olympijských her v Athénách v roce 2004. Zuzka tedy již od druhé třídy ZŠ chodila do atletického kroužku a na druhém stupni pak navštěvovala přímo atletickou třídu. Od 8. třídy začala trénovat pod profesionální trenérkou Danou Jandovou v Jablonci nad Nisou. Jako střední školu vystudovala Střední pedagogickou školu v Liberci. Po maturitě se již plně věnovala jen atletice. Jejími dalšími trenéry byli např. Martina Blažková, Dalibor Kupka nebo Falk Balzer. Ona sama říká, že jejím vzorem je Allison Felixová, úspěšná americká sprinterka.
První juniorský úspěch získala Zuzka již v roce 2003, když zvítězila v Sherbrooku v Kanadě na Mistrovství světa do 17 let, tehdy to byla trať 400 m překážek. Téhož roku se stala objevem roku v anketě Atlet roku. V roce 2008 byla sedmá na LOH v Pekingu, a to také v disciplíně 400 m překážek. Největším úspěchem na LOH je stříbrná medaile z Londýna 2012 (400 m překážek). Dalšími významnými úspěchy jsou zlaté medaile z Mistrovství světa v Moskvě (2013) a Pekingu (2015). Na závody si s sebou vozila plyšového medvěda, kterého pojmenovala Česťa. Svou profesionální kariéru ukončila v roce 2022, ve věku 35 let, a zároveň oznámila své první těhotenství.
V soukromém životě žije s přítelem Markem Zúberem v Hostivicích a vychovávají spolu syna Matyáše. Mezi Zuzaniny koníčky patří hra na klavír, golf a cestování.



Kdo je Zuzana Hejnová? Životopis Zuzana Hejnová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Zuzana Hejnová

Národnost: česká
Datum narození: 19. 12. 1986
Místo narození: Liberec

Líbí se stručný životopis s osobou Zuzana Hejnová? Pak se podělte s kolegy na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Prank? Vzpomněli byste si co znamená slovo Benelux? Vzpomněli byste si co označuje výraz Trafika? Víte co je Nerd?

Klíčová slova: životopis, Zuzana Hejnová, národnost, narození, wiki, zajímavosti, sport, život, osobnosti, kdo je Zuzana Hejnová?, wikipedie, místo narození, kdy se narodila Zuzana Hejnová?, kde se narodila Zuzana Hejnová?, informace, sport

Pojem Zuzana Hejnová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat heslo Zuzana Hejnová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat frázi Zuzana Hejnová ve Wikislovníku

Najít slovo Zuzana Hejnová ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Zuzana Hejnová ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Zuzana Hejnová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Zuzana Hejnová například ve Wikipedii, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Zuzana Hejnová?

Právě nyní již víte Kdo je to Zuzana Hejnová? Kdy se narodila Zuzana Hejnová? Kde se narodila Zuzana Hejnová? Zuzana Hejnová patří do sekce Sport

Kategorie sport, basketbalista, zuzana Hejnová, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Zuzana Hejnová například v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Zuzana Hejnová i v jiné kategorii než je sport.