Kdo je to?
Kdo je Luis Suárez? Životopis Luis Suárez, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Luis Suárez

Kdo je Luis Suárez? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Uruguayský profesionální fotbalista Luis Alberto Suárez Diaz kope nejen za brazilský klub Grémio, ale i za uruguayský národní tým. Působil ale také i v jiných evropských klubech, jako je například španělský klub Atlético Madrid, Liverpool FC, FC Groningen anebo AFC Ajax. Ve všech těchto klubech vedl alespoň jeden zápas jako kapitán. Jeho fotbalová kariéra je doslova závratná. Podílel se například na výhře Barcelony na Lize mistrů v sezóně 2014-2015 a spoustě dalších. Získal dvě zlaté kopačky pro nejlepšího ligového střelce. Účastnil se několika Mistrovství světa. Luis je považovaný za nejúspěšnějšího střelce v historii uruguayské fotbalové reprezentace. Na svém kontě má za tento klub 59 vstřelených gólů. Ovšem za celou svoji fotbalovou kariéru má nastříleno celkem 500 gólů.
Ne vždy ale jeho hvězdná kariéra byla bez mráčků. I on má na svém kontě několik průšvihů v podobě kontroverzních momentů, za které byl už několikrát disciplinárně potrestán. Jeho snad největším průšvihem je pokousání protihráče do krku v roce 2010, za což si vysloužil přezdívku kanibal z Ajaxu. Trestem pro něho byl zákaz startu v sedmi zápasech.
Svoji cestu fotbalového mága nastoupil ve své rodné zemi, když začal kopat za klub Nacional Montevideo. Po úspěchu v podobě mistra Uruguaye z roku 2006, ho zakoupil nizozemský klub FC Groningen za 800 000 eur. Cena za něho stoupla hned po jeho první sezóně, kdy ho koupil Ajax za 7.5 milionu eur. Za tento klub odehrál celkem 159 oficiálních utkání a dokázal vstřelit 111 gólů.
V lednu 2011 se opět stěhoval, tentokrát do Liverpool FC. Jeho cena za přestup už byla 26,5 milionů eur. V červenci 2014, kdy zrovna prožíval jeden ze svých mnoha trestů od FIFA za incident na Mistrovství světa v Brazílii, proběhl 3. nejdražší přestup ve fotbalové historii. Luis byl prodán do Barcelony za neskutečných 75 milionů liber (v přepočtu 2,6 miliardy českých korun).
V roce 2022 překvapil celý fotbalový svět, když oznámil, že zcela zadarmo přestupuje do svého mateřského klubu Nacional.



Kdo je Luis Suárez? Životopis Luis Suárez, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Luis Suárez

Národnost: uruguayská
Datum narození: 24. ledna 1987
Místo narození: Salto, Uruguay

Zaujala vás biografie osobnosti Luis Suárez? Potom se podělte s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Rakovina? Rozumíte pojmu Otoneurologie? Znáte pojem Kóma? Znáte pojem Pravice?

Klíčová slova: kde se narodil Luis Suárez?, zajímavosti, lexikon, wiki, místo narození, kdy se narodil Luis Suárez?, osobnosti, osobnost, kdo je Luis Suárez?, život, datum narození, Luis Suárez, sport, Luis Suárez, popis, wikipedie

Pojem Luis Suárez je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Luis Suárez doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Najít výraz Luis Suárez ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Luis Suárez ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Luis Suárez ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Luis Suárez ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Luis Suárez na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Luis Suárez například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Luis Suárez?

Na této webové stránce jste se dozvěděli Kdo je to Luis Suárez? Kdy se narodil Luis Suárez? Kde se narodil Luis Suárez? Luis Suárez je v kategorii Sport

Kategorie sport, žena akvabela, luis Suárez, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Luis Suárez například v internetové Wikipedii, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Luis Suárez i v jiné kategorii než je sport.