Kdo je to?
Kdo je Franco Baresi? Životopis Franco Baresi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Franco Baresi

Kdo je Franco Baresi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Franco Baresi je bývalý italský fotbalista, obránce, mistr světa z roku 1982, trenér a viceprezident italského velkoklubu AC Milán. Baresi se narodil v italském městě Travagliato. S fotbalem začal v útlém věku společně s bratry Giuseppem a Angelem. V 15 letech zkusil přijímací zkoušky v Interu Milán, kde hrál jeho bratr Giuseppe. Inter Franca odmítl, a tak zkusil štěstí v konkurenčním klubu AC Milán, kde jej přijali do mládežnického týmu.
Mezi dospělými debutoval v 17 letech v sezóně 1977-1978. V další sezóně 1978-1979 pomohl týmu k zisku Scudetta (ligový titul). Roku 1980 se klub poroučel do druhé ligy po korupčním skandálu. Druhou ligu Milán vyhrál a vrátil se po roce zpět mezi elitu. V sezóně 1981-1982 nehrál několik měsíců kvůli nemoci a Milán opět sestoupil do druhé ligy. Po roce se ihned vrátil do první ligy. Ve 22 letech získal Baresi kapitánskou pásku. Za rok 1989 se umístil na 2. místě v anketě Zlatý míč. Nejvíce úspěchů však zažil během éry trenéra Fabia Capella v 90. letech.
V milánském klubu odehrál úctyhodných 20 sezón (1977-1997), během kterých vyhrál šestkrát italskou ligu, čtyřikrát italský pohár, jednou Ligu Mistrů (1993-1994), třikrát Superpohár UEFA a dvakrát Interkontinentální pohár. Za 20 let nastoupil za Milán do 719 utkání. Ve své kariéře nehrál v žádném jiném klubu. Baresi, Tassotti, Maldini a Costacurta tvořili jednu z nejlepších obranných čtveřic v historii fotbalu. Společně vytvořili rekord 58 neprohraných po sobě jdoucích zápasů (26.5. 1991 – 14.3. 1993).
Za italskou reprezentaci hrál Baresi v letech 1982-1994 (z toho 4 roky jako kapitán). Hned na svém prvním Mistrovství světa 1982 ve Španělsku se stal mistrem světa, nicméně do žádného zápasu turnaje nezasáhl. Poté se ještě zúčastnil Mistrovství světa 1990 (bronz) a 1994 (stříbro).
Když skončil s profesionálním fotbalem pracoval jako fotbalový manažer nebo sportovní ředitel londýnského týmu FC Fulham (2002). Po krátkém působení ve Fulhamu se vrátil do Milána jako trenér mládeže. Od roku 2020 je jmenován čestným viceprezidentem klubu.
Se svou ženou má Baresi 2 syny (Edoardo a Giannandrea).



Kdo je Franco Baresi? Životopis Franco Baresi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Franco Baresi

Národnost: italská
Datum narození: 8. 5. 1960
Místo narození: Travagliato, Lombardie, Itálie

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Franco Baresi sdílet s blízkými na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Procesor? Znáte definici termínu Pískový cukr? Vzpomněli byste si co znamená slovo PDA? Pamatujete si definici pojmu Opuka?

Klíčová slova: vysvětlení, biografie, sport, sport, osobnosti, zajímavosti, život, Franco Baresi, kde se narodil Franco Baresi?, národnost, osobnost, kdy se narodil Franco Baresi?, životopis, narození, místo narození, wikipedie

Pojem Franco Baresi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Vyhledat heslo Franco Baresi ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít slovo Franco Baresi v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít Franco Baresi ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Franco Baresi ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Franco Baresi ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Franco Baresi například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Biografie, životopis, kdo je to Franco Baresi?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Franco Baresi? Kdy se narodil Franco Baresi? Kde se narodil Franco Baresi? Franco Baresi je v kategorii Sport

Kategorie sport, cyklistka, franco Baresi, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Franco Baresi řekněme třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Franco Baresi i v jiné kategorii než je sport.