Kdo je to?
Kdo je Martin Macík? Životopis Martin Macík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Martin Macík

Kdo je Martin Macík? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martin Macík je český jezdec rallye, který se specializuje zejména na dálkové rallye kamionů a je také navigátorem.
Martin se narodil 23. dubna 1989 v Benešově. Po maturitě vystudoval Unicorn University, což je soukromá vysoká škola v Praze, která se zaměřuje na podnikání. Kromě toho se svým otcem (Martinem Macíkem starším) založil tým Big Shock! Racing, stáj, která vznikla v roce 2016 a rozšířila původní KM Racing, která zde působila od roku 2008. Martin se účastní od roku 2013 Rallye Dakar, v prvním roce jako navigátor Vlastimila Vildmana, potom jako truck racing driver (tedy řidič kamionu). V roce 2020 začal závodit s kamionem zn. Iveco, který je mezi veřejností známý pod přezdívkou „Karel“. A v roce 2024 zvítězil v kategorii kamionů, takže se zařadil po bok jediného Čecha, který v této disciplíně dokázal zvítězit před ním, a to před více než 20 lety. Nebyl to nikdo jiný než Karel Loprais, který tuto královskou disciplínu vyhrál hned několikrát. Kromě Rallye Dakar se Martin účastní i dalších závodů, např. Rally du Maroc, kde zvítězil již dvakrát, Baja Poland, kde si odnesl trofej dokonce čtyřikrát, Baja Aragon, kde jednou zvítězil a několikrát skončil druhý nebo třetí, a Baja Drawsko, kterou vyhrál dvakrát.
Díky znalostem, které získal na vysoké škole, se věnuje i marketingu, například pořádá talk show Posedlí Dakarem, která je hojně navštěvována fanoušky, ale také vede další projekty jako MM Production a MM Photography. S otcem vlastní MM Technology, kde vyvíjejí závodní techniku pro závodníky, staví kamiony nebo vylepšují ty stávající. Se svou partnerkou Kateřinou zase vlastní kavárnu Pilot Café na Letné v Praze, kde jej můžete také potkat a popovídat si s ním. On sám říká, že všechno stíhá díky široké základně svého týmu a skvělým fanouškům, ale jistě je za tím i mnoho práce.



Kdo je Martin Macík? Životopis Martin Macík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Martin Macík

Národnost: česká
Datum narození: 23. 4. 1989
Místo narození: Benešov

Líbí se stručný životopis s osobou Martin Macík? Pak se podělte s vašimi sledujícími na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Microsoft Access? Vzpomněli byste si na význam slova Crossfit? Vzpomněli byste si co znamená slovo Viktimizace? Znáte definici termínu Lakros?

Klíčová slova: Martin Macík, kdy se narodil Martin Macík?, lexikon, život, wikipedie, životopis, narození, zajímavosti, biografie, informace, popis, wiki, národnost, datum narození, vysvětlení, osobnosti

Pojem Martin Macík je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Vyhledat slovo Martin Macík ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Martin Macík v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Martin Macík ve Wikimedia Commons

Najít slovo Martin Macík ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledejte bez špehování slovo Martin Macík ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Macík například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Martin Macík

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Martin Macík? Kdy se narodil Martin Macík? Kde se narodil Martin Macík? Martin Macík patří do kategorie Sport

Kategorie sport, hokejista, martin Macík, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Martin Macík řekněme v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Macík i v jiné kategorii než je sport.